Un „vânător de aur” a găsit un diamant într-o fântână

De: Gabriela Voicu / 16.10.2012, 14:00
Un
Un american din Wisconsin, care obișnuia să caute aur în nisip, a descoperit un diamant de 1.22 de carate în fântâna unuia dintre prietenii lui.

Pasiunea unui american pentru „vânătoarea de aur” s-a dovedit a fi și profitabilă când a găsit întâmplător un diamant.

Dan Fagnan, din Wisconsin, căuta rămășițe de aur în nămolul săpat de unul dintre prietenii săi care și-a construit o fântână cu adâncimea de 36 de metri, însă a găsit piatra prețioasă de 1.22 carate.

Fagnan a declarat pentru Pierce County Herald că inițial a confundat diamantul transparent cu o bucată de sticlă, dar apoi l-a dus la bijutierul Karen Greaton din New Richmond pentru a verifica valorea acestuia.

Dan Fagnan

Greaton i-a confirmat bărbatului că a găsit un diamant veritabil, iar el i-a cerut să îl includă într-un colier pe care i-l va oferi copilului său nenăscut încă.

Bijutierul a folosit piatra prețioasă în formă brută, pentru că șlefuirea acesteia ar fi însemnat pierderea a 60% din ea.

Dan Fagnan a început să caute aur în apropierea locuinței sale din St. Croix County, deși prietenii lui îl consideră „nebun”. Bărbatul spune că aurul din Wisconsin nu valorează mult, dar că pentru el este important să caute în continuare. Diamantul găsit de Fagnan ar putea valora peste 3.000 de dolari.