Un videoclip al cântăreței Rihanna ar putea fi cenzurat

De: Gabriela Voicu / 15.02.2014, 12:00
Un videoclip al cântăreței Rihanna ar putea fi cenzurat
Videoclipul piesei "S&M", al cântăreței Rihanna, care are aproximativ 49 de milioane de vizualizări pe YouTube, ar putea fi interzis pentru încălcarea unor drepturi de autor.

Videoclipul piesei „S&M”, al cântăreței Rihanna, care are aproximativ 49 de milioane de vizualizări pe YouTube, ar putea fi interzis pentru încălcarea unor drepturi de autor. Un fotograf german susține că unele scene în care apare artista sunt copiate din fotografiile sale.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Philipp Paulus, în vârstă de 22 de ani, susține că anumite scene din videoclip au la bază felul în care au fost realizate fotografiile din seria „Paperworld”, care îi aparține. Într-una dintre fotografiile lui Paulus o femeie îmbrăcată în rochie roșie este prinsă de un perete într-un ambalaj de plastic susținut de benzi negre în forma literei X.

În videoclipul Rihannei, produs de casa ei de discuri, Universal Music, cântăreața apare într-o imagine asemănătoare.

În 2011, Paulus a început acțiunea legală, la puțin timp după ce alt fotograf, celebrul David LaChapelle, a acuzat-o pe Rihanna că i-a furat ideea pentru videoclipul „S&M”, susținând că anumite scene erau „derivate direct și asemănătoare în mod substanțial” cu opt dintre fotografiile sale.

Citește mai multe, pe Mediafax.ro