Un week-end la Praid

Apropo.ro / 18.02.2002, 16:39
Un week-end la Praid
Daca aveti chef sa faceti o plimbare pana la Praid, sa stiti ca nu ati luat o decizie gresita. Pentru ca peisajul este superb, iar cazarea este ieftina. Cel putin acolo unde va recomandam noi. Zona este splendida.Comuna Praid este una dintre cele mai insemnate localitati din "Zona

Daca aveti chef sa faceti o plimbare pana la Praid, sa stiti ca nu ati luat o decizie gresita. Pentru ca peisajul este superb, iar cazarea este ieftina. Cel putin acolo unde va recomandam noi.

Zona este splendida.Comuna Praid este una dintre cele mai insemnate localitati din „Zona starii” si a judetului Harghita. Asezata la estul Bazinului Transilvaniei, la poalele de sud a Muntilor Gurghiu, in valea superioara a raului Tarnava Mica, Comuna Praid se compune din cinci localitati: Praid, Ocna de Sus, Ocna se Jos, Bucin si Becas. Distanta pana la statiunea balneoclimaterica Sovata este de 8 km, pana la Targu Mures, de 62 km, Odorheiu Secuiesc la 38 Km, iar orasul Gheorgheni 51 km.

Puteti ajunge cu trenul intre Sovata,Tarnaveni si Blaj.

Mina de sare de la Praid este una dintre cele mai insemnate mine de sare din Depresiunea Transilvaniei. Dealul de sare (Dealul sarii, 567m) din Praid este si o curiozitate geologica: in interiorul masivului de sare cu forma eliptica si de aproape 2000 de metri grosime se afla aproximativ 3 miliarde tone de sare. Aceasta rezerva de sare constituie o comoara de nepretuit multe sute de ani. La suprafata sarii pot fi observate fenomenele carstice specifice din sare.

Cazarea se face in case omologate de Ministerul Turismului, de o stea si de doua, cu camere de doua. ( Daca vreti, vi se mai poate aduce unul, optional. ) Casele sunt particulare si gazduirea se va face in stilul ospitalier roamnesc.

Facilitati? Aveti o baie la doua sau trei camere, curtea la dispozitia dvs. ( acum ca a dat caldura, puneti si de un gratar ), loc pentru parcare, televizor ( cu programe prin cablu ) si telefon.

Cat va costa? Nu foarte mult : la vilele de o stea, camera dubla pe nopte va costa 160.000 de lei. daca vreti si un pat suplimentar, mai platiti inca 30.000. La vilele de doua stele, pretul camerei este de 200.000 de lei pe noapte, iar daca vreti si un pat in plus, mai platiti 40.000 de lei.

Deci, probabil ca v-ati convins ca aveti ce vedea aici si ca nu va veti plictisi.

Sursa : www.intertour.ro