Una se aproba in Primarie si alta se construieste pe teren

Apropo.ro / 22.10.2008, 16:33
Una se aproba in Primarie si alta se construieste pe teren
Primaria sectorului 2 este campioana la nerespectarea planurilor urbanistice.

Verificarile efectuate de reprezezentantii Inspectiei de Stat in Constructii au descoperit ceea ce stie orice bucurestean: Planurile Urbanistice nu sunt respectate.

Campioana incalcarii prevederilor legale, in anul 2007, a fost Primaria sectorului 2, unde din 21 de PUD-uri (Planuri Urbanistice de Detaliu) verificate, la 19 au fost descoperite elemente in neconcordanta cu legea. Pe locul 2 se afla Primaria sectorului 3, unde din 65 de PUD-uri verificate, 41 au avut hibe. Codasa acestui clasament este Primaria sectorului 1, unde din 33 de documentatii de urbanism de detaliu, doar 2 au avut probleme. 

In ceea ce priveste anul 2008, Sectorul 2 isi consolideaza pozitia, din 37 de documentatii de urbanism verificate, fiind gasite neconcordante cu legea nu mai putin de 29.

Cele mai frecvente incalcari ale legii sunt nerespectarea distantelor fata de proprietatile vecine, nerespectarea functiunii cladirii (de exemplu, se construiec fabrici in zone rezidentiale) si ridicarea unei constructii mai mari decat prevede proiectul.

Citeste despre incalcarea Legii urbanismului si a constructiilor, in Gandul.

 

Â