Unde este inima șarpelui?

Apropo.ro / 03.03.2015, 19:00
Unde este inima șarpelui?
Șerpii sunt considerați, adesea, animale crude, dar puțini știu că șerpii au inimă și și mai puțini știu exact unde este situată inima șarpelui.

Când ne uităm la șarpe vedem un animal lung și suplu, care nu are picioare și care pare să semene cu o coadș lungă, cu un cap atașat în față. Dar între capul și coada șarpelui există un corp lung și complicat. Șarpele are șiră a spinării, sistem digestiv, ficat, inima și mușchii, glandele și organele pe care le găsim la orice animal care are șiră a spinării. Cea mai ciudată caracteristică a șarpelui este absența picioarelor.

O altă caracteristică a șarpelui este absența pleoapelor, care face ca privirea șarpelui să fie una sticloasă. Cei mai mulți dintre șerpi au un singur plămân. Astfel există mai mult spațiu în corp pentru celelalte organe interne. Dar pitonii și alte câteva tipuri de șerpi au doi plămâni. Șerpii nu au urechi, dar sunt sensibili la vibrații. Și au alte simțuri dezvoltate pentru a anula absența auzului. Cei mai mulți dintre șerpi văd foarte bine.

Descoperă prada după mișcare, nu după formă sau culoare. Șerpii miros foarte bine și pot recunoaște animalele de pradă sau inamicii după mirosul emanat de acestea. Șerpii pot culege particule din aer sau de pe pământ și au anumite organe care le permit să analizeze particulele din punct de vedere chimic și să-și dea seama dacă este vorba despre mâncare, inamic, prieten sau orice altceva.