Unde își parchează japonezii bicicletele (Poze & Video)

Apropo.ro / 24.06.2013, 14:00
Japonezii au un sistem subteran de parcare la 11 metri pentru biciclete denumit Eco Cycle. Vezi cum funcționează.

În cartierul Shinagawa din Tokyo se regăsesc multe clădiri de birouri, mulți angajați și, evident, multă aglomerație. Până și parcatul unei biciclete a devenit o problemă din cauza spațiului liber lipsă, dar și a amenzilor.

GALERIE FOTO

parcare

Deși sunt mulți care folosesc transportul în comun, există angajați care preferă să folosească bicicleta pentru a evita aglomerația din trafic.

 


 

Ideea de a avea un spațiu de parcare pentru sute de biciclete aparține companiei de construcții Giken. Aceștia au realizat op construcție subterană de 11 metri adâncime ce ia bicicleta de la nivelul terestru, printr-un sistem mecanic tip lift, și o poziționează în locul de parcare. Totul durează doar 8 secunde – parcarea bicicletei sau restituirea ei proprietarului.

parcare

parcare

Cei care doresc să-și lase bicicleta la Eco Cycle își pot face abonament lunar de 13.31 dolari pentru studenți și 18.43 dolari pentru celelalte persoane. Odată cu abonamentul se primește și un dispozitiv cu cip pentru identificarea posesorului care ia sau lasă bicicleta.

parcare

Se dorește dezvoltarea acestui proiect pentru a construi cât mai multe astfel de parcări pentru biciclete în oraș.