Unde își țin banii miliardarii lumii

De: Carmen Ulian / 25.09.2014, 14:00
Unde își țin banii miliardarii lumii
Și cei mai bogați oameni ai lumii se tem de sărăcie și eșec în afaceri, astfel că au găsit cea mai potrivită soluție pentru a-și păstra banii.

Potrivit unui nou studiu în rândul miliardarilor, realizat de Wealth-X și UBS, miliardarii păstrează fiecare, în medie, 600 de milioane de dolari în numerar, suma mai mare de exemplu decât PIB-ul Republicii Dominicane. Suma este cu 60 de milioane de dolari mai mare față de anul trecut și este echivalentă cu 19% din averea lor netă.

„Nivelul mai ridicat al lichidităților semnalează că mulți miliardari țin banii în afara pieței financiare, în așteptarea momentului optim în care să își facă investițiile”, se arată în studiu.

Astfel, deținerile în numerar ale miliardarilor sunt cu mult mai mari decât investițiile lor pe piața imobiliară.

Simon Smiles, director de investiții la UBS Wealth Management, a declarat că familiile miliardare se concentrează în mare parte pe aceeași întrebare și anume ce să facă cu banii.

Păstrarea unor fonduri mari în numerar nu sunt specifice doar miliardarilor, ci și milionarilor și multimilionarilor, care dețin astfel de sume mari, echivalente cu 20%-30% din averea totală netă.

Citește mai multe detalii despre miliardarii lumii își păstrează banii numerar, pe Mediafax.ro