Unde poți înota în bani, ca Scrooge McDuck

De: Gabriela Voicu / 12.12.2013, 15:00
Unde poți înota în bani, ca Scrooge McDuck
Daca ți-ai dorit să ai o piscină cu bani în care să poți înota precum celebrul personaj din desene animate Scrooge McDuck, poți face asta în seiful unei bănci elvețiene.

Daca ți-ai dorit să ai o piscină cu bani în care să înoți precum celebrul personaj din desene animate Scrooge McDuck, poți face asta în seiful unei bănci elvețiene, care a fost scos la vânzare de un grup de activiști.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Seiful vine la pachet cu 8 milioane de monede care valoreaza 270.000 de lire sterline și cântăresc 15 tone. Situat momentan în Basel, Elveția, acesta a fost construit în 1912, are 1619 de cutii de valori realizate din oțel și alamă și poate fi transportat oriunde în lume.

Seiful a aparținut băncii Schweizer Volksbank și este considerat una dintre cele mai impresionate construcții elvețiene din secolul 20. Este în stare foarte bună și încă poate fi utilizat ca seif, potrivit casei de licitații James Edition.

Vânzarea seifului face parte din campania grupului Generation Basic Income Initiative al cărei scop este să convingă guvernul să acorde lunar un venit minim de 2,500 CHF (1,690 de lire sterline) fiecărui cetățean elvețian. Grupul a lansat și o petiție prin care a strâns 130.000 de semnături, ceea ce ar însemna că Parlamentul elvețian ar trebui să organizeze un referendum pe această temă.

Scrooge McDuck

Activiștii vor să strângă fonduri pentru a promova campania la nivel mondial și speră ca vânzarea seifului să îi ajute în acest sens.

Seiful va fi vândut prin licitație de James Edition, iar monedele pe care le conține au devenit faimoase pe 4 octombrie 2013 când activiștii le-au turnat într-o piață publică din Berna.