Unde se va opri Mutu?

Apropo.ro / 14.01.2002, 08:06
Unde se va opri Mutu?
"Briliantul" a reusit împotriva Romei a doua "doppietta" în Serie A si al saptelea gol în acest sezon, dar Verona a pierdut pe "Olimpico" (2-3) în fata campioanei Adrian Mutu continua sa sperie Italia. Chiar si antrenorul Alberto Malesani a ajuns sa fie uimit de sezonul de exceptie facut


„Briliantul” a reusit împotriva Romei a doua „doppietta” în Serie A si al saptelea gol în acest sezon, dar Verona a pierdut pe „Olimpico” (2-3) în fata campioanei

Adrian Mutu continua sa sperie Italia. Chiar si antrenorul Alberto Malesani a ajuns sa fie uimit de sezonul de exceptie facut de atacantul român la Verona. „Briliantul” a început returul asa cum a încheiat si prima parte a campionatului în Serie A: în stil de mare vedeta. „Mi-as dori sa terminam pe un loc de Cupa UEFA. Mergem sa scoatem un rezultat bun pe ‘Olimpico'”, avertiza el în „La Gazzetta dello Sport”, în preziua meciului cu Roma. Nu i-au lipsit decît cîteva minute sa reuseasca surpriza pe terenul campioanei, care a remontat un handicap de doua goluri si s-a impus într-un final dramatic (3-2).

Verona a avut tupeul sa conduca cu 2-0 si sa le dea fiori tifosilor „giallorossi”. Si asta numai datorita lui Mutu, care a semnat a doua sa „doppietta” în Il Calcio, prima fiind reusita împotriva lui Bari în sezonul trecut. „Decarul” lui Malesani a evoluat dezinvolt si a semanat permanent panica în defensiva liderului. Faptul ca a primit cartonas galben înca din minutul 7, pentru o preluare cu mîna, care-l face suspendat la meciul cu Venezia, l-a mobilizat mai tare.

Mutu a centrat, a executat lovituri libere si l-a pus deseori la încercare pe Antonioli în prima repriza. Portarul roman a scos întîia oara mingea din plasa în minutul 45, cînd românul l-a deposedat pe Zebina, a patruns în careu si a marcat cu un sut în diagonala. Acelasi lucru l-a facut Antonioli la opt minute dupa reluare. Lansat în adîncime de Camoranesi, „Briliantul” a sprintat pe dreapta, l-a driblat destul de usor pe Samuel, marind avantajul oaspetilor.

Pe cît de repede si-a asigurat Verona acest avantaj pe tabela pe atît de usor l-a si scapat printre degete. Trupa lui Capello a revenit în opt minute si a restabilit egalitatea, prin Assuncao si Cassano, ultimul abia intrat în locul lui Delvecchio, dupa care a riscat mult în cautarea golului trei. Gol care ar fi putut pica foarte bine si în poarta Romei, amenintata în alte doua rînduri de Mutu. Ghinionul Veronei a facut ca, exact în minutul 90, Batistuta, abia reintrat dupa accidentare, sa marcheze din cadere, împingînd în plasa mingea centrata de Cafu si deviata cu capul de Emerson.
Sursa: www.prosport.ro