Unde sunt 400.000 $?

Apropo.ro / 19.12.2001, 07:45
Unde sunt 400.000 $?
Dinamo declara ca CFC Genoa ar plati circa 900.000 de dolari în schimbul atacantului român, iar managerul general al formatiei italiene, Fabrizio de Poli, pretinde ca Mihalcea costa peste 1,3 milioane de dolari. "Rechinii si sacalii din fotbalul românesc sînt interesati doar sa


Dinamo declara ca CFC Genoa ar plati circa 900.000 de dolari în schimbul atacantului român, iar managerul general al formatiei italiene, Fabrizio de Poli, pretinde ca Mihalcea costa peste 1,3 milioane de dolari.

„Rechinii si sacalii din fotbalul românesc sînt interesati doar sa ciuguleasca ceva, sa mai ia un comision din transferuri, sa-si ridice o casa, sa-si cumpere o masina”. Asa a descris Viorel Moldovan, într-o fraza, situatia de acasa. Se referea la faptul ca fiecare transfer în strainatate a produs confuzie. O suma se declara în România, iar alta, mai mare, se vehicula în tara unde ajungea jucatorul. Diferenta o constituiau comisioane care intrau în buzunarele celor ce participau la parafarea transferului.

Fidela principiului „nici un transfer fara bani pierduti în ceata”, plecarea lui Mihalcea la Genoa ridica un semn de întrebare mare cît 400.000 de dolari. Aceasta pare sa fie diferenta între suma anuntata de Dinamo si cea despre care presa peninsulara afirma ca ar fi fost platita de formatia din Serie B. Clubul bucurestean sustine, prin vocea directorului executiv Cristian Borcea, ca „întelegerea între Dinamo si Genoa prevede plata unui milion de euro. Noi am semnat actele si le-am trimis în Italia.

Dupa ce vor semna si italienii, vor depune contractul la federatia lor, si acesta ne va fi retransmis. În aceeasi zi vi-l voi pune la dispozitie ca sa va convingeti ca aceasta este suma. Poate restul de bani îl constituie impozitul, salariul jucatorului pe primul an si alte chestii adiacente”. Un milion de euro este echivalentul a 908.000 dolari.

În acelasi timp, cotidianul genovez „Il secolo XIX” gazduieste o declaratie a managerului general al clubului Genoa, Fabrizio De Poli, care spune ca transferul lui Mihalcea îl costa 3 miliarde de lire italiene. Probabil ca De Poli a rotunjit suma, fiindca alte surse bine informate, printre care si „Gazzetta dello Sport”, vorbesc de 2,8 miliarde de lire, adica 1,3 milioane de dolari. Exact diferenta de 400.000 de dolari de care aminteam mai devreme. De asemenea, cunoscutul ziar de sport italian pretinde ca întelegerea n-a fost înca semnata oficial, existînd doar un acord care va fi pus în practica în cel mai scurt timp.

Plecarea lui Mihalcea la Genoa a fost intermediata de agentul FIFA Ioan Becali, care a perfectat si transferurile lui Tiberiu Ghioane, Cosmin Contra, Paul Codrea si Ionel Ganea, toate cu diferente între sumele platite de cluburile de afara si cele raportate în tara. ProSport a încercat sa afle si pozitia impresarului, însa acesta se gasea ieri, în pat, cu gripa. În absenta sa, a vorbit Victor Becali, fratele si partenerul de afaceri al lui Giovanni. Acesta s-a eschivat, spunînd ca „transferul lui Mihalcea nu e rezolvat înca. Exista o întelegere de principiu, dar pîna nu se semneaza documentele, nu se poate preciza despre ce suma e vorba. Dinamo si Genoa s-au pus de acord, însa mai întîi trebuie ca jucatorul sa treaca vizita medicala”.

„Ma bucur ca am ajuns în Italia, chiar daca în liga secunda. Genoa poate constitui o trambulina spre Serie A si sper sa ajung la cel mai înalt nivel al fotbalului italian cît mai curînd”
Adrian Mihalcea
Sursa:www.prosport.ro