Underworld, mix exploziv de proiectii, muzica si lumini

Apropo.ro / 08.11.2008, 12:06
Underworld, mix exploziv de proiectii, muzica si lumini
Romaero Baneasa a gazduit aseara un super concert de muzica electronica: Underworld.

Trupa Underworld, nume cu greutate in zona muzicii electronice, a oferit aseara un show exploziv pasionatilor de gen.

Romaero Baneasa a devenit pentru cateva ore un spatiu suprarealist datorita luminilor care completau o serie de proiectii laser exceptionale. Proiectiile au fost pozitionate atat in exterior, dinspre aeroport spre scena, cat si in interior, creand o panorama luminescenta cu totul speciala.

Cei doi membri ai trupei Underworld, Carl Smith si Rick Hyde, si-au facut intrarea in scena la ora 22.30, dupa ce baietii de la Suie Paparude incalzisera atmosfera timp de o ora, asa cum stiu sa o faca de fiecare data. Show-ul britanicilor s-a anuntat promitator, chiar daca in prima parte fanii au intarziat sa apara.

Pentru ca spectacolul din Baneasa sa fie memorabil trupa a cerut sa i se asigure tehnologie de ultima ora, iar rezultatul a fost electrizant. Dotarile tehnice au inclus un ecran de inalta rezolutie, cu dimensiunile 12 x 3,4 m, pe care au fost proiectate diverse efecte in timpul show-ului, precum si numeroase surse de electricitate, cu amperaj mare.

Desi genul abordat de Underworld este foarte complex, imaginea trupei contrasteaza in mod surprinzator cu stilul muzical. Simplitatea a caracterizat atat tinutele britanicilor cat si jocul scenic, animat in mare parte de proiectii si cateva elemente de decor.

Cei de la Underworld au devenit cunoscuti in special datorita celor doua melodii pe care le-au inclus pe colona sonora a filmului "Trainspotting". "Born Sleepy", probabil cea mai cunoscuta la noi, a fost piesa de rezistenta a serii, pe care membrii trupei au pastrat-o pana spre finalul concertului, cand fanii erau deja in delir.

Spre final, solistul trupei s-a declarat incantat de atitudinea fanilor din Romania si le-a multumit in mai multe randuri pe ritmuri electro.

Nu rata galeria foto de la concertul Underworld!

Concert Underworld la Romaero

Foto eveniment: Cosmin Bararu

Ai fost la concertul trupei Underworld? Ce parere ai despre stilul lor muzical?