Unele drumuri ar putea fi închise, în funcție de cantitatea și durata ninsorii

Apropo.ro / 24.01.2014, 19:00
Unele drumuri ar putea fi închise, în funcție de cantitatea și durata ninsorii
Ministerul Transporturilor (MT) anunță, în contextul avertizărilor de ninsori și viscol valabile până duminică seară, că la nivelul instituției a fost constituit Comandamentul de iarnă și că în situații speciale ar putea fi dispusă închiderea unor rute.

Comandamentul de iarnă are, potrivit sursei citate, responsabilitatea de a acționa pentru curățarea, asigurarea fluenței și buna funcționare a infrastructurii feroviare (gări și liniile de cale ferată), aeriene (aeroporturi), maritime și fluviale (porturi, șenale și căi navigabile pe Dunăre și mare).

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Este important să menționăm că îndeplinirea acestei misiuni de intervenție se realizează în condițiile unor intemperii normale de sezon, urmând ca situațiile speciale, determinate de cantitatea și durata ninsorii, să fie tratate special, împreună cu alte măsuri ce țin de siguranța călătorilor, mergând până la închiderea unor rute„, se mai arată într-un comunicat de vineri remis MEDIAFAX de Ministerul Transporturilor.

Cod portocaliu de ninsori și viscol în București și alte 10 județe din țară. Posibil și cod roșu

MT precizează că s-au luat măsuri de pregătire la CFR Infrastructură (ce se coordonează cu CFR Marfă și CFR Călători), la Administrația Fluvială a Dunării de Jos – RA Galați (ce intervine pentru asigurarea navigației pe Dunăre) și la cele patru aeroporturi din subordinea Ministerului Transporturilor: Aeroportul „Henri Coandă” și Aeroportul „Aurel Vlaicu” din București, Aeroportul „Mihail Kogălniceanu” din Constanța și Aeroportul „Traian Vuia” din Timișoara.

vremea.apropo.ro

Vremea în București, vremea în Iași, vremea în Cluj, vremea în Timișoara și în orice oraș vrei, vremea pe 10 zile, vremea pe 15 zile, vremea în weekend, vremea la munte, date exacte, în timp util și desenate frumos. Toate, pe vremea.apropo.ro

Astfel, la CFR Infrastructură au fost inventariate și verificate macazele, starea tehnică a celor 34 de pluguri din dotarea CFR Infrastructură, stocul de panouri parazăpadă care a fost deja montat pentru protejarea căilor ferate expuse și vulnerabile. Vagoanele plug de zăpadă vor interveni în caz de ninsoare, doar dacă grosimea stratului de zăpadă nu depășește un metru, iar zăpada este afânată. În cazurile în care, din cauza depunerilor de zăpadă și a intensității viscolului nu există siguranța că trenul va ajunge în stația vecină, șeful secției de district poate dispune închiderea liniei„, mai arată ministerul.

Citește mai multe detalii despre măsura luată de Ministerul Transporturilor în concordanță cu atenționările meteorologice, pe Mediafax.ro