Ungaria: Un partid naționalist cere reintroducerea pedepsei cu moartea

De: Marian Andrei / 21.03.2012, 09:58
Ungaria: Un partid naționalist cere reintroducerea pedepsei cu moartea
Partidul naționalist radical Jobbik a cerut Guvernului să reintroducă pedeapsa capitală în Ungaria,motivând cererea prin faptul că Ungaria se confruntă cu o creștere puternică a criminalității, față de care societatea și statul sunt fără apărare.

Un reprezentant al acestui partid, Gabor Staudt, a declarat că legea celor „trei abateri”, prin care se dublează sentința de închisoare în cazul unor persoane condamnate anterior de cel puțin trei ori pentru infracțiuni grave,  introdusă în 2011 nu reprezintă o soluție, deoarece nici măcar o condamnare la închisoare pe viață nu reprezintă un factor de descurajare suficient de puternic.

El a declarat că pedeapsa cu moartea ar trebui impusă în cazul unor omucidere deosebit de brutale, care ar justifica faptul că autorul „nici măcar nu ar trebui să fie ținut închisoare”.

Proiectul noului Cod Penal din Ungaria, care va fi dezbătut și supus aprobării în această primăvară, prevede pedepse mai stricte pentru atacurile asupra funcționarilor și autorilor unor infracțiuni violente.