Ungureanu: Nu sunt bani pentru „reîntregirea” salariilor

De: Marian Andrei / 14.03.2012, 09:36
Ungureanu: Nu sunt bani pentru
Creșterea salariilor se află, în acest moment, doar în variante de lucru, a declarat premierul Ungureanu, arătând că această măsură nu poate fi aplicată din cauza lipsei banilor.

„Toate acestea („reintregirea” salariilor) reprezintă variante de lucru, nimic nu se poate face în lipsa banilor„, a spus Ungureanu, la un post de televiziune.

Premierul Ungureanu a arătat că evoluția economiei este delicată, iar autoritățile nu se așteaptă în acest an la un flux important de investiții străine care să alimenteze bugetul.

Președintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea „După 20 de ani” de la PRO TV, că, față de reducerea CAS, i se pare mai „corectă” măsura de reîntregire a salariilor bugetarilor deoarece, pe lângă îndeplinirea obligației față de aceștia după tăierile din 2010, aceasta are și avantajul că mai reduce deficitul structural de la fondul de pensii.

Președintele PDL, Emil Boc, a declarat la rândul său, luni seară, că în coaliție există un acord unanim pentru mărirea salariilor bugetarilor, că măsura va fi luată prin Ordonanță de urgență dată în aprilie sau mai, cu cel puțin șase luni înainte de alegerile parlamentare și se va aplica cel mai târziu în iunie