Unii au pus cărți la metrou, alții le-au furat!

De: Dragos Tanase / 14.09.2012, 15:30
Unii au pus cărți la metrou, alții le-au furat!
Librăria online BookLand a încheiat un parteneriat cu Metrorex prin care, până în luna decembrie, oferă călătorilor posibilitatea să răsfoiască, gratuit, 20 de titluri în timpul călătoriei cu metroul.

Astfel, bucureștenii care au circulat cu metroul pe Magistrala 1 (M1), pe ruta Dristor 2 – Republica, au găsit cărți pe care le puteau citi pe durata călătoriei. Printre cărțile așezate pe scaunele din metrou se numărau titluri precum: „Cel mai iubit dintre pământeni”, „David Copperfield”, „Mic dejun cu Mick Jagger” sau „Terapiile alternative – Aromaterapia”.

Proiectul a demarat pe 11 septembrie, iar organizatorii promiteau că, în funcție de feedback-ul din partea călătorilor, inițiativa se poate extinde. Totuși, pentru a fi siguri că nu dispar, cărțile au fost legate de bare cu lanțuri. Ei bine, tocmai asta s-a întâmplat: cărțile au dispărut, una câte una!

Cu toate acestea, inițiatorii proiectului se țin de promisiune și vor continua această campanie culturală. „Dacă i s-a părut interesantă cartea și și-a dorit să lectureze cât mai mult din ea, motiv pentru care a luat-o, să nu spun a furat-o, e ok și s-o citească mulțumit în continuare”, a spus Sorin Lucaci, coordonatorului proiectului.

Metrou de pe M1, pe vremea când existau cărți în el

Metrou de pe M1, pe vremea când existau cărți pe scaune

E adevărat că aceeași metodă are scuces în alte orașe mari ale lumii, doar că acolo cărțile luate sunt doar împrumutate, citite si apoi aduse inapoi. Poate că bucureștenii au pus greșit în practică această idee și nimic mai mult!

P.S. Până acum, niciun călător din București nu a returnat vreo carte.

P.S.2 Și încă ceva: În unele stații, au apărut deja automate precum cele cu mancare și băuturi răcoritoare, dar pentru cărți. De data aceasta, contra-cost. Oare, de ce? :-))