Unirea a umilit Timisoara

Apropo.ro / 18.08.2007, 13:21
Unirea a umilit Timisoara
Unirea Urziceni a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 4-1 (1-0), formația Poli Știința Timișoara, în primul meci al etapei a IV-a a Ligii I, în care portarul gruparii ialomițene, Bogdan Stelea, a aparat de doua ori un penalti ce a fost executat de trei

Unirea Urziceni a învins, vineri, pe teren propriu, cu scorul de 4-1 (1-0), formația Poli Știința Timișoara, în primul meci al etapei a IV-a a Ligii I, în care portarul gruparii ialomițene, Bogdan Stelea, a aparat de doua ori un penalti ce a fost executat de trei ori.

Pentru Unirea au marcat Bogdan Stancu, în minutele 6, 51, Padurețu ’83, Onofraș ’86, în timp ce pentru Poli a înscris Alexa ’90+1, din penalti.

Stancu a marcat la șase minute de la începerea meciului, cu un șut din mijlocul careului, de la aproximativ 6 metri.

În minutul 51, Bogdan Stancu majorat diferența pe tabela de marcaj cu un șut plasat de la marginea careului.

Din minutul 61, Poli Știința Timișoara a ramas în zece jucatori, Shroj fiind eliminat pentru cumul de cartonașe galbene.

Razvan Padurețu a marcat pentru 3-0, în minutul 83, cu un șut pe jos la colțul lung, de la 18 metri. Marius Onofraș a marit avantajul Unirii la 4-0, în minutul 86, dupa ce a marcat cu un șut de la 12 metri.

Faza meciului s-a petrecut în minutul 90. Arbitrul Alexandru Deaconu a dictat un penalti pentru Poli Știința, Gigel Bucur a executat în stânga lui Bogdan Stelea, care a aparat. Arbitrul Deaconu a cerut repetarea loviturii, cel care a executat fiind tot Bucur, însa pe centru, iar Stelea a aparat din nou. Apoi, s-a dictat din nou repetarea loviturii, de aceasta data cel care a executat fiind Alexa, care a reușit sa marcheze.

Unirea Urziceni: 12.Stelea – 24. L. Balint, 6.Galamaz, 4. Mehmedovici, 23.Bordeanu – 2. C. Petre, 3.R.Gomes, 9. V. Negru, 10. Mara (25. R. Padurețu ’65) – 14.Stancu (7. Bilașco ’84), 15.Danalache (11. Onofraș ’69). Antrenor: Dan Petrescu

Poli Știința: 12.Popa – 28.St. Stancu, 4.McKain (13. Shroj ’17), 23.Cânu, 2.Dancia – 31.Abiodun (24. Mansour ’56), 5.Alexa, 20.Vrsici, 77.Art.Karamyan (25. Torje ’63) – 18.Gh. Bucur, 15.A. Cristea. Antrenor: Dusan Uhrin jr.

Cartonașe galbene: B. Stancu ’74 / Cânu ’45+2, Shroj ’50, ’61

Cartonaș roșu: Shroj ’61

Meciul a fost arbitrat de Alexandru Deaconu, ajutat la cele doua linii de Marcel Savaniu și Dan Roșu. Rezerva a fost Radu Petrescu.

Observatorii partidei au fost Nicolae Dobrescu și Ștefan Constantin.

Pe parcursul partidei, jucatorii au beneficiat de doua pauze de hidratare.

Antrenorul Dan Petrescu a fost trimis în tribune pentru proteste, în minutul 71, și a stat la masa presei. Când arbitrul a dictat penalti a plecat. De asemenea, președintele Unirii, Mihai Stoica a fost trimis în tribune și l-a aplaudat ironic pe arbitrul de rezerva.

La meci au asistat aproximativ 4.000 de spectatori, dintre care 200 de suporteri timișoreni.

Dan Petrescu: Ar trebui sa jucam în Bulgaria

Antrenorul Dan Petrescu a declarat, vineri, ca echipa Unirea Urziceni ar trebui sa se mute sa joace în Bulgaria, deoarece în România nu are nicio șansa, din cauza arbitrajelor.

„Țineam mult sa nu luam gol. Daca știam îi ziceam lui Stelica sa o lase din prima. Nu au ajuns la poarta și s-a dictat un 11 metri. Ar trebui sa jucam în Bulgaria. Anul trecut a fost jaf. Trebuie sa vina arbitri straini. Scorul de azi trebuia sa fie 7-0. M-a dat afara și nu am facut nimic, e tema. Jucam cel mai bine. Nu avem ce sa facem, mergem în Bulgaria, asta putem sa facem. O sa fie la fel ca sezonul trecut cu Steaua. Ma fac iar sa plec în Polonia, dar țin prea mult la patron și la baieți. Nu înțeleg de ce a vrut sa se faca de râs arbitrul. Noi nu avem nicio șansa la titlu cât timp sunterm arbitrați de români”, a spus Petrescu.

Mihai Stoica: Vrem arbitri straini cu Steaua

Președintele clubului Unirea Urziceni, Mihai Stoica, a declarat ca vrea arbitri straini la meciul cu Steaua, programat în etapa a VI-a a Ligii I, subliniind ca nu înțelege de ce gruparea din Bulevardul Ghencea nu mai dorește acest lucru.

„Noi vrem arbitri straini cu Steaua. De ce acum Steaua s-a rasucit la 180 la grade și nu mai vrea ca în sezonul trecut?. Nu suntem o echipa de nivelul Stelei. Steaua face performanța, o sa joace în Champions League. Probabil ca Steaua are interesul sa fie arbitrata de români cu noi. Suntem prea mici. Soluția este modelul polonez, în pușcarie, arbitrii corupți, observatorii și corupatorii. Nu ma refer la arbitrajul de azi, ci la cel de la Galați, când mi s-a parut ca arbitrul era un rackeț fara masca”, a spus Stoica.

Oficialulul gruparii ialomițene a facut referire apoi la capitanul echipei Poli Timișoara, Dan Alexa. „Este pacat ca se întâmpla ce se întâmpla. Alexa trebuia avertizat cu galben la primul fault. Este pacat ca Adrian Popescu și Mocanu nu-și mai pot continua cariera din cauza lui Alexa. Alexa m-a înjurat tot timpul, de pe tunel a început”, a spus Stoica, fiind apoi ironic fața de faptul ca Alexa a marcat din penalti, în minutul 90+1: „Era cât pe ce sa întoarca rezultatul”.

Mihai Stoica a continuat sa fie ironic și la adresa gruparii timișorene: „Saracii. De când îi propun titlul.O echipa extraordinara. Sa ne lase în pace, ca m-au jignit toata viața, patronul, președintele …”, spunând apoi „Asta este tabela” și pronunțând scorul de 4-1 în limba italiana.

Stoica a mai spus ca și pentru Oțelul au venit „facturile”, dupa ce a pierdut, scor 1-3, cu Lokomotiv Sofia: „Eu v-am spus ca o sa vina facturile pentru Oțelul. Gazele au venit, sa vedem curentul”.

Portarul Bogdan Stelea a afirmat ca nu știe daca a fost penalti la faza din minutul 90 și a precizat ca lovitura s-a repetat și a treia oara deoarece coechipierul sau Marius Onofraș a pus mâna pe mine.

Bogdan Stancu, autor a doua goluri, a afirmat ca nu vrea titlul de golgheter, dar ca spera sa-l obțina.

Roșianu: A fost un duș rece pentru Poli Știința Timișoara

Vicepreședintele Emil Roșianu a declarat, vineri, ca înfrângerea din meciul cu Unirea Urziceni, scor 4-1, a fost ca un duș rece pentru Poli Știința Timișoara.

„A fost un duș rece pentru Timișoara. Sunt foarte multe goluri primite. Nu ma așteptam la așa ceva”, a spus Roșianu.

Antrenorul Dusan Uhrin jr. a afirmat ca accidentarea lui Jon McKain a afectat jocul formației timișorene. „Am început meciul prost, accidentarea lui McKain ne-a dat peste cap. Adversarul a fost mai bun. Trebuie sa jucam mai dur, așa cum am vorbit. Ne-a eliminat un jucator și s-a schimbat cursul jocului. La 2-0 credeam ca revenim, dar nu am reușit sa ne apropiem de careul advers. Atacanții noștri nu au fost activi, nici nu prea au primit mingi utile. Obiectivul nostru este calificarea în cupele europene. Nu știu daca a fost roșu, dar nu vreau sa vorbesc de rau arbitrajul”, a spus Uhrin.