Unul din doi români iubește în secret

De: Gabriela Voicu / 23.02.2012, 14:25
Unul din doi români iubește în secret
Conform unui studiu recent, 50% dintre români au recunoscut că iubesc în secret pe cineva.

Conform unui studiu, pe platforma online ivox.ro 50% dintre români au recunoscut că iubesc în secret pe cineva, fără a avea curajul să își exprime sentimentele. Același studiu arată că doar 19% dintre români și-au luat inima în dinți la un moment dat și și-au mărturisit iubirea. Studiul a fost desfășurat pe un eșantion reprezentativ de 1.474 de persoane, cu vârste cuprinse între 18 – 80 de ani.

Totodată, studiul a aratat că bărbații sunt puțin mai curajoși decât femeile în a-și exprima sentimentele. Astfel, 19,6% dintre persoanele de sex masculin care au participat la sondaj (din totalul de 745 de bărbați) au răspuns că și-au declarat dragostea la un moment dat, față de 18.11%, procentul femeilor care au recunoscut acest lucru (din totalul de 729 de femei).

Scrisori de dragoste

Cea mai importantă sursă de „alimentare” a fericirii, a stării noastre de bine interior este iubirea, declarată sau nedeclarată, exprimată sau confidențială, împărtășită sau neîmpărtășită. Păstrarea unui secret generează mai multă adrenalină, incită și de aceea poate fi varianta preferată de unii, alții aleg să se exprime și să se bucure de ceea ce urmează. Indiferent de varianta aleasă, iubirea ne aduce sentimentul de fericire și de împlinire sufletească”, a declarat Ion Duvac, psiholog clinician.

Rezultatele acestui studiu au inspirat desfășurarea unei campanii prin care românii sunt incurajati să își exprime sentimentele de dragoste față de persoana iubită. La Liberty Center a fost amplasata o cutie poștală pentru scrisori de dragoste, care vor fi trimise destinatarilor după data de 26 februarie, fără ca expeditorii să plătească vreun cost.. De asemenea, cuplurile pot beneficia de sfaturile unui specialist în iubire, Iubirologul, care le va testa compatibilitatea.