Unul dintre reactoarele centralei de la Kozlodui a fost oprit

Apropo.ro / 01.09.2007, 16:39
Unul dintre reactoarele centralei de la Kozlodui a fost oprit
Unul dintre cele doua reactoare ale centralei nucleare bulgare de la Kozlodui a fost oprit sâmbata, ca urmare a producerii unui scurtcircuit la instalatia electrica secundara, a anuntat conducerea centralei, subliniind ca incidentul nu prezinta "nici un pericol", relateaza AFP. "Un

Unul dintre cele doua reactoare ale centralei nucleare bulgare de la Kozlodui a fost oprit sâmbata, ca urmare a producerii unui scurtcircuit la instalatia electrica secundara, a anuntat conducerea centralei, subliniind ca incidentul nu prezinta „nici un pericol”, relateaza AFP.

„Un scurtcircuit (produs la nivelul) generatorului reacotrului numarul cinci ne-a determinat sa deconectam întreg ansamblul de la unitatea care produce 1.000 de megawati si sa oprim reactorul”, a declarat responsabilul de securitatea centralei Mitko Iankov.

Incidentul s-a produs sâmbata, la ora 03.29 (03.29 ora României), a precizat conducerea centralei, subliniind absenta oricarei scurgeri radioactive.

„Incidentul nu prezinta nici un pericol pentru securitatea reactorului în masura în care a intervenit pe interfata retelei generatorului”, a subliniat Iankov.