UPDATE 2: Scenariul rapirilor de romani continua in Egipt

De: Dragos Tanase / 23.09.2008, 16:00
UPDATE 2: Scenariul rapirilor de romani continua in Egipt
Rapitorii celor 11 turisti straini ostatici in Egipt au amenintat ca ii vor ucide daca vor fi tentative de localizare.

Update 2: Rapitorii celor 11 turisti straini luati ostatici in Egipt au amenintat ca ii vor ucide pe acestia in cazul in care vor avea loc tentative de localizare aeriana, a declarat, marti, un oficial egiptean.

Sursa citata a precizat ca proprietarul agentiei de turism, aflat in grupul persoanelor rapite, a contactat-o pe sotia sa, de origine germana, transmitandu-i acesteia amenintarea rapitorilor.

Ambasadorul Romaniei la Cairo, Gheorghe Dumitru, a declarat ca situatia referitoare la rapirea a 11 turisti straini in Egipt, intre care si o romanca, este "neschimbata" marti si ca tara sa nu a demarat "nici o negociere" cu rapitorii.

Mai multe detalii, pe pagina de stiri externe a Agentiei Mediafax!

Update: Cele 19 persoane rapite in Egipt au fost eliberate si sunt tefere, potrivit ministrului egiptean de externe, Ahmed Abul Gheit.

Nu se stie, insa, locul unde se afla acestia sau daca s-a platit vreo recompensa in schimbul eliberarii lor.

Ministerul Roman al Afacerilor Externe confirmase ca persoana de origine romana rapita in Egipt se numeste Oana Irina Calis (34 de ani) si este medic, cu domiciliul in Gemania.

Stirea initiala: Un grup format din zece pana la 15 turisti straini a fost rapit in Aswan, in sudul Egiptului, au anuntat, luni, surse din cadrul serviciilor de securitate egiptene.

O romanca, cinci germani, cinci italieni se numara printre turistii straini, dar grupul ar putea include doi israelieni si este posibil ca ostaticii sa fi fost transferati in Sudan.

Potrivit unor surse citate de Sky News, grupul, care mergea in safari, include si patru egipteni.

Citeste mai multe detalii, pe Mediafax.ro!