Update 6: Artmania soseste intre 18-20 iulie la Sibiu

Apropo.ro / 03.03.2008, 14:55
Update 6: Artmania soseste intre 18-20 iulie la Sibiu
Cea de-a treia editie a Artmania Festival se va tine in Pavilionul 2007, din centrul Sibiului. Modificarea e valabila exclusiv pentru 2008.

Cea de-a treia editie a ARTMANIA Festival se va tine, in acest an, in Pavilionul 2007, situat in centrul Sibiului. Modificarea locatiei este valabila exclusiv pentru editia 2008.

Motivele care au dus la luarea deciziei de a reloca festivalul din Piata Mare in Pavilionul 2007 tin exclusiv de partea logistica de organizare a festivalului.

Lacrimosa urca pe scena de la ARTMANIA Festival 2008

Dupa ce formatia Gamma Ray si-a anuntat participarea la ARTMANIA Festival 2008, si cei de la Lacrimosa (Germania) au confirmat ca vor completa line-up-ul festivalului de la Sibiu, urmand sa urce pe scena in data de 18 iulie.

Lacrimosa este o trupa cunoscuta atat pentru stilul inconfundabil, care imbina melancolia cu duritatea si metalul cu muzica simfonica, cat si pentru charisma celor doi membrii principali, duo-ul format din Tillo Wolf si Anne Nurmi, care electrizeaza publicul atat prin voce cat si prin prezena scenica. Cei doi sunt sot si sotie.

Printre altele, cei de la Lacrimosa au la activ o colaborare cu faimoasa LONDON SYMPHONY ORCHESTRA, 9 albume de studio de mare succes si turnee mondiale, care au inclus Europa, America Centrala si de Sud.

Dupa ce de-a lungul anilor albumele trupei au ocupat cele mai inalte pozitii ale topurilor de gen din intreaga Europa, dar mai ales in Germania, Lacrimosa si-a lansat ultimul album intitutal “Lichtgestal” in 2005, lansarea marcand si aniversarea de 15 ani a trupei. Albumul a fost apreciat ca trasand noi frontiere pentru genul gothic metal.

De la inceputul anului 2008, cei de la Lacrimosa sunt in studio, inregistrand cel de-al zecelea album. Tot anul acesta, pe langa ARTMANIA Festival 2008, cei de la Lacrimosa vor fi cap de afis la BLACKFIELD FESTIVAL in Gelsenkirchen, Germania.

Discografie:

Angst (Fear) – 1991
Einsamkeit (Loneliness) – 1992
Satura – 1993
Inferno (Inferno) – 1995
Stille (Silence) – 1997
Elodia – 1999
Fassade (Fa̤ade) Р2001
Echos (Echoes) – 2003
Lichtgestalt (Luminous Being) – 2005

Despre ARTMANIA Festival 2008

Pana in prezent, pe langa Lacrimosa, pentru ce-a dea treia editie a ARTMANIA Festival au confirmat Agua de Annique, Atrocity, Gamma Ray, Leaves Eyes si Tiamat.

Biletele pentru festivalul Artmania, care se va desfasura intre 18 si 20 iulie, la Sibiu, au preturile de 70 de lei pentru o zi de concerte si 120 pentru ambele, si au fost puse in vanzare incepand de luni, 21 aprilie, in reteaua magazinelor Diverta.

Astfel, un bilet pentru ziua de vineri, 18 iulie, va costa 70 de lei, iar pentru sambata, 19 iulie, tot 70 de lei. Doritorii pot achizitiona si abonamente pentru ambele zile de concerte din cadrul festivalului, la pretul de 120 de lei.

Confirmari de trupe

Trupele Atrocity si Leaves Eyes vor concerta, in premiera, in Romania, la cea de-a treia editie a Artmania Festival (Sibiu), in data de 19 iulie, informeaza organizatorii evenimentului.

Carismatica solista Anneke van Giersbergen, una dintre cele mai puternice voci de pe scena rockului european, revine in Romania cu noua ei trupa Agua de Annique pentru a sustine un concert in data de 18 iulie, in cadrul celei de-a treia editii a ARTMANIA Festival de la Sibiu.

Dupa ce a decis sa se desparta de renumita trupa The Gathering, la inceputul anului 2007, Anneke a infiinat trupa de rock alternativ/pop Agua de Annique, pentru a-si pune in valuare propriile compozitii si versuri. Astfel, majoritatea pieselor de pe albumul de debut Air lansat in toamna anului 2007 sunt compuse chiar de Anneke.

Anneke van Giersbergen a fost timp de 13 ani vocea The Gathering, devenind o figura emblematica printre trupele de rock si metal cu voce feminina, atat prin timbrul vocal inconfundabil cat si prin prezenta scenica fermecatoare.

Lumea muzicala a remarcat-o pe Anneke pentru prima oara cand s-a alaturat trupei olandeze de doom metal The Gathering. Dupa cooptarea solistei, trupa si-a schimbat radical stilul, devenind treptat una dintre cele mai influente trupe de gen. Vocea expresiva si puternica a noii soliste impreuna cu chitara inconfundabila si sonoritatea aparte a trupei au facut din The Gathering o sursa de inspiratie pentru majoritatea trupelor de metal cu voce feminina.

Anii petrecuti alaturi de The Gathering (1994-2007) au avut ca rezultat opt albume de studio si nenumarte turnee mondiale, unul dintre ultimele concerte sustinute fiind chiar cel de la Sibiu, in cadrul ARTMANIA Festival 2007.

Printre premiile castigate de Anneke impreuna cu The Gathering se numara un premiu ‘Devil’ din 2005 pentru cea mai buna solista, acordat de Dutch National Institute of Pop, un premiu ‘Edison’ pentru DVD-ul ‘A Sound Relief’ si premiul Live XS pentru cea mai buna trupa live din Olanda (2007).

Componenta:

Anneke van Giersbergen – voce, pian

Joris Dirks – chitara, voce

Jacques de Haard – chitara bas

Rob Snijders – tobe

Discografie

Air (2007)

Primele confirmari…

Primul nume confirmat pentru a urca pe scena de la Sibiu, in cadrul ARTMANIA Festival 2008 este formatia suedeza Tiamat, care revine in Romania pentru a-si promova in premiera noul material discografic Amanethes, ce urmeaza sa fie lansat in data de 18 aprilie, informeaza Metalhead.

Cei de la Tiamat vor fi sustine un concert pentru iubitorii muzicii metal din Romania in data de 18 iulie, fiind doar una dintr-un sir lung de trupe de renume mondial care vor participa, in 2008, la a treia editie a ARTMANIA Festival.

Concertul va face parte din turneul de promovare a noului album Amanethes, care urmeaza sa iasa pe piata in data de 18 aprilie, sub egida Nuclear Blast. Albumul a fost produs de Johan Edlund si inregistrat in cea mai mare parte in Grecia, dar si in Suedia, iar mixajul a fost facut in luna ianuarie, de catre Siggi Bemm, in Studiourile Woodhouse din Germania.

De curand, formatia Tiamat au dezvaluit si tracklist-ul albumului Amanethes, care cuprinde nu mai putin de 14 piese.

Despre Artmania Festival

Dupa primele editii, din 2006 si 2007, care au adus pe scena de la Sibiu nume ca HIM, Amorphis, Anathema, Tarot, The Gathering, My Dying Bride sau Within Temptation, Artmania Festival revine in 2008, cu o editie care promite publicului din Romania unele dintre cele mai mari nume ale muzicii rock.

Concertele vor avea loc in zilele de 18 si 19 iulie, iar ziua de 20 iulie va fi dedicata expozitiilor, proiectiilor de film sau lansarilor de carte, dar si unei surprize, careva fi anuntata in scurt timp.

Detaliile despre trupele care vor urca pe scena festivalului vor fi facute publice incepand cu prima saptamana a lunii martie. Exista deja nume importante care si-au confirmat prezenta si care vor fi anuntate in curand!

De asemenea, biletele se vor pune in vanzare in cursul lunii martie, pretul acestora si modalitatile de achizitionare urmand sa fie anuntate in cel mai scurt timp.

Artmania Festival 2008 va fi cu siguranta mai mare, in toate sensurile, fata de cele doua editii precedente. Astfel, bugetul festivalului a crescut, ceea ce va permite organizatorilor sa ofere publicului din Romania trupe de renume mondial.

Tiamat – Brighter Than The Sun