Update: Casatoriile gay, interzise in Romania

De: Dragos Tanase / 13.02.2008, 17:30
Familia "are la baza casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie" si nu "intre soti", cum era inainte. Au avut senatorii grija...

Senatorii au decis, miercuri, ca familia are la baza casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, adoptand astfel, cu amendamente o propunere legislativa de modificare a Codului familiei.

Propunerea apartine unui grup de 26 de parlamentari, majoritatea apartinand grupului PRM, printre care se numara si parlamentari ai PSD, PD, PNL si un parlamentar independent.

In calitate de prima Camera sesizata, Senatul a adoptat initiativa cu 38 de voturi "pentru", 10 voturi "impotriva" si 19 "abtineri".

Citeste mai multe pe Mediafax.ro

Parlamentarii initiatori mentioneaza in expunerea de motive ca, "in ultimii ani, s-a ajuns sa fie atacata institutia fundamentala a familiei, punandu-se probelma, inclusiv in tara noastra, a legiferarii casatoriei persoanelor de acelasi sex", iar "in unele tari s-a ajuns chiar la oficierea unor casatorii intre doi barbati sau doua femei".

Casnicia, cel mai bun remediu impotriva racelii

Persoanele care au o casnicie fericita au mai multe sanse sa lupte eficient impotriva racelii, sustine o echipa de cercetatori de la Universitatea din Birmingham, relateaza BBC News Online.

Cercetatorii au avertizat ca raceala poate face mai multe probleme persoanelor care s-au despartit sau au divortat recent de partenerii lor.