Update: Exclusiv! La Botosani, razbunarea-i arma politistilor

Apropo.ro / 21.02.2008, 16:08
Politistii moldoveni se razbuna pe oricine deschide discutia despre comportamentul lor abuziv, care a fost filmat si postat pe internet!

La o luna dupa ce un film despre actiunile ilegale ale Politiei Botosani a fost publicat pe internet, politistii moldoveni se razbuna pe oricine deschide discutia despre comportamentul abuziv.

Asa s-a intamplat zilele trecute cand un tanar a fost batut doar fiindca prietenul lui a intrebat un echipaj de politie "ce se mai aude de inregistrarea de pe net".

La raspunsul politistilor "hai mai aproape ca iti aratam noi" unul din ei a fugit. Ionut Dunea a ales sa ramana cand organele s-au indreptat catre el. Acestea l-au ridicat si l-au dus in duba unde au inceput sa il loveasca fara a-l legitima.

Dupa ce l-au condus la sectia de Politie, cei doi au continuat sa il loveasca ajutati fiind de inca doi colegi deoarece tanarul nu a vrut sa semneze o declaratie in care ar fi recunoscut ca a jignit si lovit organele in cauza.

Aici si-a facut aparitia si "fugarul" Florin Leuca, prietenul lui Ionut "vinovat de intrebare", caruia i-a fost interzisa intrarea in cladire pe motiv ca nu are avocat.

Vazand ca nu e chip sa il faca pe Ionut sa semneze declaratia conform careia el i-a agresat pe politisti, autoritatile au decis sa il elibereze.

La refuzul tanarului de a pleca pana nu depune plangere impotriva politisitlor care l-au batut, acestia i-au promis inca o runda, moment in care tanarul a iesit din sectie.

La cateva minute dupa ce l-au lasat sa iasa din cladire, organele s-au razgandit si l-au rechemat.

Tanarul s-a speriat si a fugit, dar a fost imobilizat imediat.

Prins in fata cladirii, Ionut a fost readus in sectie si batut din nou. Emilia Dunea, sotia lui Ionut, a mers la Politie imediat ce a fost anuntata ca barbatul sau a fost retinut. Si ei i s-a interzis accesul in sectie, moment in care politistul Jora Ionut i-a replicat: "Sotul tau e terminat, eu ii trag un glont in cap"!

A doua zi, politistii au decis sa ii faca dosar penal pentru ultraj si sa il trimita direct la inchisoare pe Ionut. Inainte de a i se face cunoscute acuzatiile politistii care l-au lovit au fost sfatuiti de catre sefii sectiei "sa fie atenti la cum se adreseaza acuzatului si cum ii vorbesc".

In momentul de fata, Ionut Dunea are nevoie de ingrijiri medicale si este internat in spital pentru multiple contuzii craniere, o ureche rupta si un ochi vanat.

Acesta a declarat, in exclusivitate pentru Apropo.ro, ca doreste sa depuna o plangere impotriva celor care l-au batut si sa ceara despagubiri pentru a-si acoperi cheltuielile de judecata si de spitalizare.

Prietenul victimei, Florin Leuca, ne-a spus ca "nu crede ca e corect ca Politia Romana sa te lase sa pleci ca apoi sa te fugareasca in fata sectiei si sa te bata cu picioarele in cap fara nici un motiv".

Din declaratia oficiala data de purtatorul de cuvant al Politiei Botosani reiese faptul ca Ionut Dunea a lovit politistii cand acestia incercau sa il readuca in sectie de unde a fugit, nu de unde a fost lasat sa plece fara nici o acuzatie.

Comenteaza incidentul din Botosani, dar si activitatea Politiei Romane, in general!

Foto: Jurnalul de Botosani