UPDATE: Falimentele si nationalizarile curg garla

Apropo.ro / 29.09.2008, 13:01
UPDATE: Falimentele si nationalizarile curg garla
Autoritatile britanice ar putea nationaliza banca Bradford & Bingley, dupa ce clientii au efectuat retrageri masive de depozite.

UPDATE: Grupul spaniol Santander a incheiat un acord pentru preluarea depozitelor de retail si reteaua de sucursale ale Bradford & Bingley (B&B), pentru 400 milioane lire (504,9 milioane euro), iar Marea Britanie a nationalizat, luni, restul activelor detinute de banca britanica.

Brandul B&B va fi mentinut pentru moment, dar conturile vor fi transferate la Abbey, o banca britanica cumparata de Santander in 2004.

Stirea initiala: Autoritatile britanice ar putea nationaliza banca specializata in credite ipotecare Bradford & Bingley (B&B), dupa ce clientii au efectuat retrageri masive de depozite, potrivit Financial Times, in timp ce BBC da ca si sigura aceasta decizie, citand surse oficiale. Decizia survine in urma scaderii cu 93% a capitalizarii bursiere a bancii.

Analistii sunt de parere ca guvernul va vinde afacerile rentabile ale bancii, printre care depozitele de retail si reteaua de sucursale, si va pastra portofoliul de credite ipotecare ale bancii.

In aceeasi situatie s-ar putea gasi curand si grupul financiar belgiano-olandez Fortis, care are pe post de client jumatate din populatia Belgiei. Proble­mele Fortis isi au originea in achizitia ABN Amro, tranzactia fiind efectuata chiar inainte de izbucnirea crizei cre­ditelor. 

Citeste mai mult despre nationalizarea Bradford & Bingle, la Mediafax.