Update: Fatboy Slim revine in Romania la vara

De: Manuela Stoicescu / 06.02.2008, 13:16
Fatboy Slim a acceptat invitatia The Mission si va reveni pe litoralul romanesc la vara. Data petrecerii a fost stabilita pentru 12 iulie.

Inceputul verii se arata cel putin fierbinte la capitolul petreceri pe plaja, seria evenimentelor debutand cu un concert care va strange garantat mii de iubitori ai muzicii electronice de pretutindeni.

Dupa un adevarat show de lumini, lasere si beat-uri care au tinut in priza un public de aproximativ 24.000 de clubberi pe Ultima Playa in luna august a anului 2006, Fatboy Slim a acceptat o noua invitatie.

Petrecerea va avea loc tot pe litoral iar data a fost confirmata: 12 iulie.

Nascut Quentin Leo Cook si cunoscut si sub numele de Norman Cook, Fatboy Slim este unul dintre cei mai cunoscuti muzicieni si producatori de big beat sau chemical breaks, alaturi de Chemical Brothers, Prodigy si Crystal Method. Artistul a incetat sa foloseasca numele de Quentin si s-a autodenumit Norman inca din timpul scolii, inainte sa adopte alt pseudonim.

Albumul "Better Living Through Chemistry" i-a garantat acestuia un loc printre numele mari din muzica. Alcatuit din sample-uri retro si avand influente funk, materialul s-a numarat printre primele albume de big beat.

Dupa remixul la "Brimful of Asha" care a urcat pe primele locuri in top, artisti precum Madonna si U2 au apelat la Fatboy Slim pentru a le produce piesele.

In 2002, Q Magazine l-a numit pe Fatboy Slim unul dintre cei 50 de artisti care trebuie vazuti inainte sa mori.

Albumul "Pallokaville", lansat 4 ani mai tarziu a adus o schimbare de stil si numeroase colaborari cu artisti precum Damon Albarn (Blur, Gorillaz). In luna mai a anului trecut, Fatboy Slim a primit Premiul Ivor Novello pentru contributia semnificativa la evolutia muzicii britanice.