Update: Glasul rotilor de tren se aude din nou

De: Dragos Tanase / 01.02.2008, 09:40
Update: Glasul rotilor de tren se aude din nou
Circulatia trenurilor in Gara de Nord a fost reluata, dupa ce traficul feroviar a fost intrerupt incepand cu ora 7:00, in urma unui protest.

Circulatia trenurilor in Gara de Nord din Bucuresti a fost reluata, primele trenuri care vor pleca spre destinatie, potrivit anuntului facut, vor fi rapidul de Constanta si trenul Intercity pentru Galati.

Traficul feroviar a fost intrerupt incepand cu ora 7:00, in cadrul unei actiuni voluntare, neorganizate, de protest din cauza nemultumirilor salariale.

Sute de oameni au asteptat in gara ca trenurile, care nu au fost declarate anulate, ci doar intarziate, sa plece spre destinatie.

Ziua a inceput cu un protest

Trenurile care urmau sa plece din Gara de Nord din Capitala, vineri, dupa ora 7:00, de la care feroviarii amenintasera ca se va recurge la oprirea voluntara a lucrului, au ramas la peroane, iar casele de bilete au fost inchise, protestul fiind generat de revendicari salariale.

Primii pasageri afectati de decizia sindicatelor au fost cei care urmau sa plece spre Galati, insa au fost coborati din tren inainte cu cateva minute de plecare. Alte noua trenuri sunt programate sa plece in urmatoarea ora, peroanele fiind foarte aglomerate.

Vezi care este situatia in alte gari din tara pe Mediafax.ro

CFR Calatori cumpara vagoane noi, ca sa stea in gari

CFR Calatori vrea sa achizitioneze 34 de vagoane noi in acest an, echipate modern, cu functii TGV, in valoare de aproximativ 120 milioane de lei (33 milioane de euro), a anuntat Ministerul Transporturilor.

Primele vagoane, anexate incepand de luni, 21 ianuarie, trenurilor IC 595 si 596 Bucuresti –Timisoara si retur, au fost integrate la firma Astra Arad.

Daca vor mai fi multe proteste, niciun vagon, fie el vechi sau nou, cu sau fara dotari suplimentare, nu va mai duce calatorii la destinatie in timp util si fara stres.