UPDATE I The Orb (UK) şi Vama vor cânta la Festivalul Shine, alături de Triggerfinger

Apropo.ro / 24.02.2015, 11:27
UPDATE I The Orb (UK) şi Vama vor cânta la Festivalul Shine, alături de Triggerfinger
UPDATE: Trupa Zdob şi Zdub va concerta la cea de-a doua ediţie a Festivalului Shine, care se va desfăşura pe 4 şi 5 iulie, la Arenele Romane din Bucureşti, evenimentul avându-i ca headlineri pe belgienii de la Triggerfinger şi românii de la Vama, în timp ce formaţia The Orb şi-a anulat participarea.

Ştirea iniţială: Pe 4 şi 5 iulie, la Arenele Romane din Bucureşti, BestMusic vă invită la a doua ediţie a Festivalului SHINE care îi are ca headlineri pe belgienii de la Triggerfinger. Cele 600 de abonamente earlybird s-au epuizat, aşa că este momentul ca organizatorii să anunţe nume noi pe afişul evenimentului: THE ORB (UK) şi VAMA.

THE ORB, fondatorii stilului ambient house/dub, vin direct din UK să urce pe scena Festivalului Shine, alături de VAMA, una dintre cele mai titrate şi de succes trupe de rock din România.

THE ORB este un grup de muzică electronică, format în 1988 de către deja legendarii Alex Paterson şi Jimmy Cauty (KLF), şi sunt cunoscuţi drept DJ-ii care au fondat stilul ambient house/dub, muzica lor la baza fiind inspirată de către Brian Eno sau Kratfwerk ajungând în timp la colaborări cu David Gilmour (Pink Floyd).

Deja un nume cult în scena internaţională, THE ORB vin în premieră la Bucureşti pentru a-şi prezenta piesele cu teme science-fiction prezente pe cele 14 albume ale trupei, combinând stiluri de la house la minimal la dub la IDM sau trip-hop. Experienţa vizuală a unui show The Orb a fost deseori comparată cu un show Pink Floyd.

Fondată în 2006, după destrămarea trupei Vama Veche, VAMA a devenit în scurt timp una dintre cele mai iubite şi apreciate trupe de rock din România. Primul album, “Vama”, a apărut în 2008 şi a fost lansat printr-un concert la Arenele Romane din Bucureşti.

Cu single-uri precum “E plin de fete” şi “Bed For Love”, Tudor Chirilă şi colegii săi s-au instalat din nou în topurile muzicale. Un concert Vama este o experienţă unică. Trupa şi-a obişnuit publicul cu spectacole în care contopirea artelor este firească. Astfel, efectul generat de muzică, poezie, dans şi actorie este dublat de jocuri de lumini şi imagini video care transmit simultan mesajul profund al pieselor semnate Vama.

Publicul, subjugat de magnetismul lui Tudor Chirilă, trăieşte, vibrează, iubeşte. În 2013 trupa loveşte puternic în playlist-urile radiourilor şi al televiziunilor muzicale, piesa „Perfect fără tine” ajungând numărul 1 în majoritatea topurilor de specialitate. Sfârşitul anului a adus şi primul DVD din cariera trupei, filmarea concertului de la Sala Palatului din 2012, alături de multe surprize. Momentan, trupa lucrează la un nou album şi concertează constant în marile oraşe la ţării.

Alte trupe confirmate pe afişul festivalului sunt: Coma, Grimus, Şuie Paparude, Roadkill Soda şi Toulouse Lautrec, multe altele urmând a fi anunţate în curând.

ABONAMENTE

Abonamentele de două zile pentru Shine sunt disponibile online pe www.iabilet.ro, www.myticket.ro şi www.eventim.ro şi în reţelele iaBilet, Myticket şi Eventim, la următoarele preţuri:

– 39 de lei Acces General şi 54 de lei Golden Circle, până pe 2 aprilie
– 44 de lei Acces General şi 59 de lei Golden Circle, până pe 4 iulie
– 50 de lei Acces General şi 70 de lei Golden Circle, în ziua concertului şi la intrare, în limita locurilor disponibile

Facebook event: www.facebook.com/events/208220042697604

Pagina oficială: www.facebook.com/ComeAndShine

Un eveniment BestMusic Live Concerts