Update: R.E.M. concerteaza la Sziget

Apropo.ro / 16.02.2008, 14:34
Update: R.E.M. concerteaza la Sziget
Formatia americana de rock R.E.M. va sustine un concert in cadrul festivalului Sziget din Budapesta.

Formatia americana de rock R.E.M. va sustine un concert in cadrul festivalului Sziget din Budapesta, Ungaria, se arata pe site-ul oficial al trupei, care a mai inclus in turneul sau si alte cateva festivaluri din Belgia, Spania, Franta, Irlanda si Marea Britanie.

La Sziget, trupa va concerta pe 16 august, festivalul desfasurandu-se anul acesta intre 12 si 18 ale lunii. Pana la acest moment, la Sziget a mai fost confirmata trupa Iron Maiden.

La sfarsitul acestei luni, R.E.M. va mai anunta si alte date pentru turneul european.

Mai multe detalii in Mediafax!

Sex Pistols, Róisín Murphy si Kaiser Chiefs – la Sziget

Sex Pistols, cea mai influenta trupa punk a tuturor timpurilor, va concerta la Sziget, alaturandu-se astfel celor de la Iron Maiden, R.E.M si Die Ärzte, care deja si-au confirmat participarea la faimosul festival de pe insula Óbuda, Budapesta, care are loc, anul acesta, intre 12 si 18 august.

Johnny Rotten, Glen Matlock, Steve Jones si Paul Cook vor concerta astfel, pentru prima data, in Ungaria, informeaza organizatorii evenimentului. De asemenea, potrivit unor surse din industria muzicala, formatia se afla in negocieri si pentru un concert in Romania, tot vara acesta.

Festivalul Sziget, care are loc in fiecare an pe o insula de pe Dunare, in Budapesta, se va desfasura anul acesta intre 12 si 18 august, organizatorii anuntand un program mai "consistent", dat fiind faptul ca evenimentul va dura cu o zi mai putin decat in anii trecuti.

Potrivit site-ului evenimentului, cea de-a 16-a editie a Sziget Festivalva dura cu o zi mai putin, deoarece primarul unuia dintre districtele Budapestei i-a dat in judecata pe organizatorii emblematicului eveniment, din cauza zgomotului produs, care ii deranjeaza pe locuitori.

Cu toate acestea, decizia nu afecteaza structura festivalului Sziget, sustin organizatorii, toate activitatile si zonele de distractie ramanand aceleasi ca si in anii trecuti. De asemenea, bugetul va fi redistribuit, astfel ca organizatorii vor putea cheltui mai mult pentru a aduce concerte ale unor superstaruri internationale.

Biletele pentru festival vor avea aceleasi preturi ca si anul trecut. Astfel, un abonament pe toate zilele, valid intre 11 si 18 august, care asigura si campare, are pretul de 120 de euro, daca este cumparat in avans. Un abonament pe aceeasi perioada de timp, fara campare, costa 100 de euro. De asemenea, se vor pune in vanzare si bilete pentru o singura zi.

Artistii si trupele care urmeaza sa performeze in cadrul celei de-a 16-a editii a Sziget Festival urmeaza a fi anuntate. Anul trecut, line up-ul evenimentului i-a cuprins pe cei de la The Killers, Faithless, The Hives, Razorlight, Hooverphonic, Gogol Bordello, Chemical Brothers, Pink, Sinead O’Connor etc.

Festivalul Sziget este unul dintre cele mai mari evenimente muzical-culturale europene, desfasurandu-se in Budapesta, pe insula Óbuda de pe Dunare si numarand un total de peste o mie de performance-uri. Pe toata durata evenimentului, numarul spectatorilor depaseste cifra de 350.000.