Update-uri impotriva virusului Bagle

Apropo.ro / 08.03.2004, 13:50
Update-uri impotriva virusului Bagle
Companiile de securitate au inceput sa-si updateze produsele cu tehnici mult mai sofisticate menite sa opreasca atasamentele criptate prin care virusul Bagle s-a raspandit. Versiunile recente ale virusului Bagle au reusit sa treaca de masurile de securitate, deoarece acestea au

Companiile de securitate au inceput sa-si updateze produsele cu tehnici mult mai sofisticate menite sa opreasca atasamentele criptate prin care virusul Bagle s-a raspandit.

Versiunile recente ale virusului Bagle au reusit sa treaca de masurile de securitate, deoarece acestea au fost distribuite in fisiere Zip protejate de parola, care sunt imposibil de scanat de programele antivirus. In plus, fisierele infectate cu virusul Bagle contin si parola necesara deshiderii fisierului Zip.

Saptamana trecuta BitDefender si Kaspersky Labs au lansat update-uri la programele lor, care acum deschid atasamentele criptate utilizand parola continuta in textul e-mailului. Odata ce fisierul este decriptat, acesta este tratat ca si un executabil si este scanat normal.

Egene Kaspersky, director al Kaspersky Labs spune ca noua tehnologie protejeaza utilizatorii in fata noii generatii de virusi, in special de cei care se ascund in fisiere Zip protejate de parola. Cinci virusi care utilizeaza aceasta tehnica au aparut in doar patru zile, stabilind, se pare o noua tendinta in domeniu.

Viorel Canja, sef al laboratoarelor BitDefender a declarat ca au creat un motor responsabil cu gasirea parolei Zip in textul e-mailului. El a mai spus ca cele mai multe produse pot oferi protectie doar dupa ce arhiva este extrasa, dar este prea tarziu pentru utilizatorii neexperimentati.

Sursa: ZDnet, preluat de SmartNews.

Pentru comentarii si sugestii, scrie in Forumul Software & Hardware.