Uraganul Sandy: poze si video

Apropo.ro / 31.10.2012, 11:40
Uraganul Sandy a provocat în SUA stare de "catastrofă majoră". Vezi galeria foto ce susține decizia lui Barack Obama.

Uraganul Sandy, categoria 1, denumit și ciclon post-tropical, pierde ușor din intensitate, și va continua astfel în următoarele 48 de ore.

GALERIE FOTO

Din mulțimea fotografiilor realizate cu Sandy s-au strecurat și câteva falsuri

Sandy

Marți dimineața, viteza rafalelor de vânt a scăzut la 105 de kilometri pe oră, în timp ce Sandy înainta pe uscat, potrivit Centrului de previziuni hidrometeorologice american (HPC). La ora 05.00 (11.00, ora României), centrul furtunii se afla la 145 de kilometri de Philadelphia (Pennsylvania) și se îndrepta spre vest.

Vezi aici imagini video cu ravagiile făcute de Sandy (New York Times)

Sandy a făcut ravagii pe coasta de est a SUA, inundând o mare parte din Manhattan, s-au ars transformatoare și sute de mii de cetățeni au rămas fără curent electric. Rafale de vânt cu viteze de 150 de kilometri pe oră au fost resimțite pe o rază de aproape 800 de kilometri.

Uraganul Sandy inundă orașul New York de pe tare.ro

Pagubele provocate de Sandy ar putea să se ridice la 10-20 de miliarde de dolari, potrivit cabinetului de studii privind gestionarea riscului Eqecat.

În statele de coastă din nord-est, guvernatorii au cerut, de asemenea, evacuarea litoralului: „Nu fiți stupizi, plecați”, a declarat guvernatorul New Jersey, Chris Christie.

Sandy

Cele douăsprezece state în care a fost declarată starea de urgență sunt Connecticut, Delaware, District of Columbia, Maine, Maryland, Massachussets, New Hampshire, New Jersey, New York, Pennsylvania, Rhode Island și Virginia.

Reprezentanții autorităților locale au adresat un apel locuitorilor acestei zone să își procure provizii de mâncare, apă, baterii.

Sandy

Un baraj din New Jersey s-a rupt și s-au inundat trei orașe, iar 50 de locuințe din Queens au luat foc, în urma unui incendiu. Două reactoare nucleare au fost scoase din funcțiune marți în estul SUA, din cauza intemperiilor provocate de Uraganul Sandy.

Secvențe din New York filmate în timpul uraganului Sandy de pe tare.ro

Sandy ar urma să își facă resimțită prezența și în zonele din interiorul continentului. Munții din West Virginia ar urma să fie acoperiți cu un metru de zăpadă, în timp ce valurile lacului Michigan, situat la peste 1.000 de kilometri de Atlantic, ar putea ajunge la zece metri înălțime, potrivit serviciului național de meteorologie (NWS).

Citește și Bilanț Uraganul Sandy la 31 octombrie 2012! (provizoriu)