Uraganul Sandy pune New York-ul în alertă

De: Marian Andrei / 29.10.2012, 09:00
Uraganul Sandy pune New York-ul în alertă
Primarul New York-ului, Michael Bloomberg, a ordonat ieri evacuarea a 375.000 de locuitori din zonele inundabile ale orașului, din cauza uraganului Sandy.

„Este o furtună gravă și periculoasă„, a justificat Bloomberg măsurile luate, în cadrul unei conferințe de presă.

Sute de zboruri au fost anulate pe aeroporturile din New York și din alte orașe de pe coasta de est, în așteptarea uraganului Sandy.

Orașul New York își va închide, de asemenea, rețeaua de transport public, inclusiv metroul, începând cu ora 19.00 (luni, 01.00 ora României).

În afară de metrou, orașul cu opt milioane de locuitori a decretat și închiderea parcurilor, a zonelor de joacă și a plajelor, duminică după-amiază.

Uraganul Sandy, format în Atlantic, este de categoria 1 pe scara Saffir-Simpson, de cinci nivele, și suflă pe o întindere foarte mare, de cel puțin 800 de kilometri, potrivit Centrului național pentru uragane, cu sediul la Miami.

Rugat să facă o comparație între Sandy și precedentul uragan, Irene, care a afectat New York-ul în 2011, Bloomberg a spus: „Irene a fost mai mult cu precipitații și vânt, acum preocuparea majoră este cu privire la creșterea nivelului apelor oceanului în zonele de țărm, alături de ploaie și vânt„. Regiunea New York-ului este aproape în întregime înconjurată de ape.