Urs cu comportament agresiv, liber prin pădurile din Prahova

Apropo.ro / 20.09.2012, 09:14
Urs cu comportament agresiv, liber prin pădurile din Prahova
Un urs cu comportament foarte agresiv și pentru care există permisiunea de a fi împușcat este liber în pădurile din zona Valea Prahovei, însă animalul nu a fost împușcat, ca urmare a promisiunilor unei fundații pentru protecția animalelor, care a spus că va prelua animalul și care s-a răzgândit.

Ursul obișnuia să coboare în stațiunile Azuga și Bușteni de pe Valea Prahovei și a fost monitorizat timp de mai multe luni, el fiind încă liber în pădurile din zonă.

 

Purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Prahova, Sorin Vintilă, a declarat că în ultimele câteva luni reprezentanții Direcției Silvice au monitorizat comportamentul a trei urși gunoieri care obișnuiau să coboare în stațiunile Azuga și Bușteni în căutare de hrană și care erau extrem de agresivi, reprezentând un pericol pentru populație.

Ca urmare a rezultatelor monitorizării, reprezentanții Direcției Silvice Prahova au obținut aprobarea de a-i împușca pe cei trei urși. Două dintre animale au fost împușcate la începutul lunii august, iar ca urmare a acestei acțiuni o fundație pentru protecția animalelor din județul Brașov a acuzat autoritățile că ucid animalele și a cerut ca cel de-al treilea urs să nu fie omorât, promițând că va prelua animalul.