„Urzeala tronurilor V” – premieră în peste 170 de țări simultan, pe 12 aprilie

De: Carmen Ulian / 12.03.2015, 14:00
Cel de-al cincilea sezon al serialului "Urzeala tronurilor", care este produs de HBO, va avea premiera în peste 170 de țări și teritorii din toată lumea, în același timp cu difuzarea sa la HBO US, începând de duminică, 12 aprilie.
Cel de-al 5-lea sezon al serialului fenomen produs de HBO va fi difuzat simultan la HBO US și în întreaga lume. Pentru prima dată, Urzeala tronurilor va avea premiera în peste 170 de țări și teritorii din toată lumea, în același timp cu difuzarea sa la HBO US, începând de duminică, 12 aprilie. 
 
Fiecare dintre cele 10 episoade din sezonul 5 al serialului laureat cu Emmy®, Globul de Aur® și Peabody® va fi difuzat simultan pe canalele HBO din întreaga lume. 
 
„Suntem încântați că partenerii noștri internaționali sunt gata să aducă Urzeala tronurilor, unul dintre cele mai iubite seriale de televiziune din lume, în întreaga lume, la aceeași oră la care serialul este difuzat la HBO în Statele Unite,” a declarat Michael Lombardo, Președinte – HBO Programming. „Va fi un sezon grozav.”
 
Printre rețelele HBO participante se numără HBO Asia, HBO Canada, HBO Europe, HBO Latin America, HBO Netherlands și HBO Nordic.
 
Încă de la lansare, Urzeala tronurilor a devenit un fenomen global și cel mai iubit serial din istoria HBO. Anul trecut, serialul a fost cel mai căutat produs de televiziune de pe Google și cel mai discutat serial pe conturile Facebook din Statele Unite. 
 
Primul episod va fi disponibil fără abonament și pe HBO GO, începând cu 13 aprilie.

 
Cel mai vizionat serial din istoria HBO-ului și un fenomen la nivel mondial, „Urzeala tronurilor” este un serial de succes de lungă durată pentru canalul de televiziune. În acest an, o serie de povești convingătoare vor ajunge la un deznodământ inevitabil și, de multe ori, sângeros. 
 
După decesele șocante din sezonul 4 (Joffrey, Tywin, Oberyn, Shae), noul sezon începe cu un vid de putere pe care protagoniștii din Westeros și Essos vor să-l acopere. La Castelul Negru, Jon Snow se luptă să echilibreze cerințele Rondului de Noapte cu cele ale noilor veniți, mai precis Stannis Baratheon, care se numește regele regatului Westeros.
 
 Între timp, Cersei se chinuie să rămână la putere în Debarcaderul Regelui în timp ce membrii Tyrell și apariția unui grup religios condus de enigmaticul High Sparrow se impune în același context, iar Jaime pornește într-o misiune secretă. 
 
Peste Marea Îngustă, Arya caută un vechi prieten în timp ce Tyrion, aflat pe drumuri, găsește o nouă cauză. În timp ce pericolul se instalează în Meereen, Daenerys Targaryen constată că dominarea orașului cere niște sacrificii dure.
 
 În acest sezon vom asista la unele dintre cele mai explozive scene, odată ce promisiunea că „iarna se apropie” devine mai amenințătoare ca oricând.