Urzica: 7 beneficii ale plantei-medicament

De: Carmen Ulian / 01.04.2015, 11:00
Urzica: 7 beneficii ale plantei-medicament
Considerată o plantă comună, urzica ascunde proprietăți miraculoase pentru organism. Află de ce ar trebui să o consumi.

Urzica este o plantă comună, ea crește în toate colțurile lumii, și este folosită atât la prepararea unor mâncăruri, cât și la tratarea anumitor afecțiuni.

Sub orice formă, urzica este benefică organismului nostru. Culeasă primăvara și toamna, găsim urzica cu cel mai ridicat conținut de fier. Aceasta se poate consuma sub diferite moduri sau se poate pune la uscat, la soare, pentru ceai. De la urzică se folosește planta întreagă.

Cum tot a venit primăvara puteți merge la cules de urzică, dacă nu, se găsește și la piață. Important este să îi dați o șansă și să o consumați. Conține vitaminele – A, C, B2 si K, Ca, Mg, Fe, substanțe grase, acizi, glucide, amine și uleiuri volatile, antihistaminice și antiinflamatorii naturale.

Iată de ce ar trebui să faceți o cură cu urzică, o plantă minune:

1. Urzica are proprietăți depurative, hemostatice, stimulează sinteza globulelor roșii, este indicată în anemii și alte boli de sânge

2. Urzica are efect ușor laxativ. Ceaiul de urzici este indicat în curele de slăbire.

3. Urzica sub formă de ceai este indicată în afecțiuni hepatice, biliare, ale splinei, în crame și ulcere de stomac și intestinale, secreții ale aparatului respirator.

4. Urzica extrage apa din țesuturi, este detoxifiantă.

5. Urzica este benefică și în cazul celor care suferă de sciatică, lumbago, osteoporoză, nevrite ale picioarelor, brațelor, reumatismului, litiază renală, gută, hemoragii, hemoroizi, diaree, probleme menstruale, hipertensiune, boli renale, boli de piele, etc.

6. Urzica se folosește și pentru spălarea părului, îi conferă sănătate și strălucire. Este bună și ca remediu antimătreață și întărește rădăcina firului de păr.

7. Urzica este un remediu bun contra tusei, transpirației și durerilor în piept.

Urzica poate fi consumată ca atare, gătită în diferite preparare, sub formă de infuzie, decoct, tinctură sau sirop. Urzica este contraindicată femeilor însărcinate, căci planta determină contractarea uterului. Nu ezitați să face o cură, nu foarte lungă, cu urzici în fiecare an, pentru sănătatea dumneavoastră.