Urziceniul si-a asigurat prezenta in Cupa UEFA

Apropo.ro / 18.04.2008, 09:59
Urziceniul si-a asigurat prezenta in Cupa UEFA
Unirea Urziceni s-a calificat in finala Cupei Romaniei, dupa ce a invins cu 1-0 echipa Gl. Buzau, si v-a juca in sezonul viitor al Cupei UEFA.

Unirea Urziceni s-a calificat in finala Cupei Romaniei dupa ce a invins, aseara, cu scorul de 1-0 echipa Gloria Buzau si v-a juca in sezonul viitor al Cupei UEFA, pentru prima oara in istoria clubului.

Ambele echipe au aratat un fotbal mediocru, primul sut pe spatiul portii venind abia in minutul 40, in urma unei lovituri de cap a lui Danalache.

In partea secunda nu au avut loc modificari importante in jocul echipelor, dar cand toata lumea astepta prelungirile, Mara trimite o pasa excelenta spre Paduretu, care il invinge pe Minca cu un sut de la 10 metri lateral dreapta.

La conferinta de presa de la finalul meciului, antrenorul Buzaului a atacat dur brigada de arbitri, invocand in principal neacordarea unei lovituri de pedeapsa la Tudose, care a fost tras de tricou in careu de Galamaz, in prelungirile partidei.

Stefan Stoica suparat pe arbitraj la finalul partidei"Am avut penalti si nu l-a dat fiindca suntem Buzau. De ce, noi n-avem dreptul sa ajungem in finala? De ce tot meciul a tras pentru ei? I-am spus arbitrului sa se gandeasca la faptul ca vin niste zile importante pentru crestini, ca vine Pastele. I-am spus: «stiam ca oltenii sunt mai tupeisti, cu sange rece». Meritam sa mergem in prelungiri. Daca se spovedesc arbitrii? Se spovedesc dupa ce fac ceva. Zic ca Dumnezeu e iertator. Doamne, iarta-ma, si gata. E vorba de caracter aici, de frica de Cel de Sus. Esti barbat sau te inclini? Nu vreau sa fiu ajutat, dar nici sa ma fure. Daca incurcam pe cineva, macar sa ne fi spus, «bai, nu mai veniti»", a spus Stefan Stoica, antrenorul echipei Gloria Buzau.

“Toate meciurile din Cupa sunt dramatice. Ma asteptam sa terminam mai repede prima repriza. Am jucat mai slab in prima parte, fotbalisti mei au fost nemotivati. Asa va ramane in istorie , prima finala a noastra in Cupa. Ne-am indeplinit obiectivul, acela de a fi in Cupa UEFA. Daca luam Cupa e casi cand am face eventul. La fel daca am bate CFR ar fi pentru noi cea mai tare finala din istorie” a spus Dan Petrescu.

Gloria Buzau: 32. Minca – 23. Ninu, 6. Al. Tudose, 4. Jozici, 26. Eze – 11. Al. Stoica (18. Nejneru ’59), 5. Doicaru, 14. Bicfalvi, 19. Litu – 17. Guda (20. Cl. Ionescu ’54), 21. V. Simion (99. Nunes ’57).
Antrenor: Stefan Stoica.

Unirea Urziceni: 12. Stelea – 24. L. Balint, 6. Galamaz, 4. Mehmedovici, 23. Bordeanu – 2. C. Petre (25. Paduretu ’62), 19. Brandan (17. Burns ’68), 3. Ricardo, 10. Mara – 14. B. Stancu, 15. Danalache. (7. Bilasco ’90+4).
Antrenor: Dan Petrescu.