Utilizatori Yahoo, „umpluți” de viruși chiar de companie

Apropo.ro / 06.01.2014, 13:15
Utilizatori Yahoo,
Un atac de tip malware a infectat serverul Yahoo! pentru publicitate în ultimele zile, iar țările cele mai afectate de acest atac aparent "motivat financiar" sunt România, Marea Britanie și Franța.

Într-o postare pe blog, firma Fox-IT afirmă că serverele Yahoo! introduc un „kit” care explotează vulnerabilități ale programului Java și instalează (fișiere de tip) malware. „Clienții care vizitează yahoo.com au primit publicitate din partea ads.yahoo.com„, afirmă firma cu sediul în Olanda și care se concentrează pe probleme în domeniul apărării cibernetice, adăugând că „unele dintre reclame sunt (fișiere de tip) malware”.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Zeci de mii de utilizatori au fost infectați pe oră, potrivit aceleiași surse. „Având în vedere rata de infectare de 9%, ar putea avea loc 27.000 de infecții pe oră„, potrivit companiei.

În baza aceluiași eșantion, țările cele mai afectate sunt România, Marea Britanie și Franța”, estimează Fox-IT, precizând că, pentru moment, „nu este clar de ce aceste țări sunt cele mai afectate” și estimând drept posibilă cauză „configurarea reclamelor (ce conțin fișiere de tip) malware pe Yahoo!”.

Citește mai multe detalii despre infectarea cu malware a utilizatorilor Yahoo, pe Mediafax.ro