Utopie sau realitate? Centrul Capitalei, lipsit de mașini, o zi pe lună!

De: Marian Andrei / 26.06.2012, 16:00
Utopie sau realitate? Centrul Capitalei, lipsit de mașini, o zi pe lună!
Zona ultracentrală a Capitalei ar putea fi declarată pietonală, o zi pe lună, a declarat Ioana Șuteu, reprezentant al Direcției de Mediu din Primăria Generală, la conferința "Viitorul Mediului".

Potrivit reprezentantului Primăriei, pentru realizarea acestei ințiative, care vizează reducerea poluării, trebuie luate o serie de măsuri complementare.

„Măsurile vizează sectorul de transport, spațiile verzi și zona de salubrizare. În domeniul traficului, ne focalizăm pe infrastructura RATB. Emisiile trebuie să fie la standardele impuse în prezent. Mijloacele RATB vor fi dotate cu posibilități de parcare a bicicletelor. Intenționăm să amplasăm parcări la limita administrativă a orașului pe care să le corelăm cu transportul în comun. Printre obiective se mai numără un sistem public de închiriere a bicicletelor, extinderea zonei centrale și declararea zonei ultracentrale a Bucureștiului zonă pietonă, pentru o zi pe lună”, a declarat Șuteu, marți, la conferința „Viitorul Mediului”, organizată de gandul.info.

Printre obiectivele Direcției de Mediu se mai regăsesc crearea unei centuri verzi în jurul Capitalei, plantarea unor perdele de protecție în zonele marilor intersecții și a arterelor principale, dar și promovarea acoperișurile verzi și a educației ecologice.