Va aparea pilula care impiedica albirea parului

Apropo.ro / 03.10.2011, 15:18
Va aparea pilula care impiedica albirea parului
Era doar o chestiune de timp pana sa fie gasit un remediu pentru parul alb, iar acesta vine din partea unei companii de cosmetice celebre.

Persoanele care se apropie de varsta a treia si incaruntesc vor scapa de grija vopsirii parului, pentru ca vor avea ca optiune sa consume pilule care le vor mentine culoarea naturala a parului.

Cercetatorii de la L’Oreal au identificat o pereche de gene care ar putea juca un rol esential in albirea parului. Potrivit lor, acestea determina durata de viata a celulelor care dau parului culoarea naturala: melanococitele.

Intervenind asupra acestor gene, durata de viata a celulelor ar putea fi prelungita, ceea ce ar preveni incaruntirea.

Secretul pilulei dezvoltate de L’Oreal consta in extractul de fruct care imita efectul unei chimicale numite TRP-2. Concentratia acestei proteine este mare pana la varsta de 25 de ani, apoi scade, de unde si aparitia parului grizonat.

Teoretic, parul unei persoane albeste atunci cand melanococitele mor, insa cercetatorii au descoperit ca unele dintre aceste celule supravietuiesc, chiar daca parul devine alb complet.

Cercetatorii de la L’Oreal nu promit, insa, ca pilulele-minune, care trebuie consumate zilnic pentru a avea efect, vor actiona pentru a face procesul incaruntirii reversibil, asa incat recomanda utilizarea lor inainte de aparitia primelor fire albe.

Noul medicament nu va fi scump, pentru ca are la baza extract de fructe. Produsul, la care se lucreaza de 10 ani, va fi gata 2015, apoi va fi testat pe parcursul a inca 10 ani.