„Va dam un mobil gratuit. Il luati?”

Apropo.ro / 02.01.2008, 10:50
Agentii de vanzari ai operatorului RCS&RDS au inceput sa vanda din usa in usa, in mai multe cartiere din Bucuresti, abonamente pentru serviciul de telefonie mobila DigiMobil.

Agentii de vanzari ai operatorului RCS&RDS au inceput sa vanda din usa in usa, in mai multe cartiere din Bucuresti, abonamente pentru serviciul de telefonie mobila DigiMobil. RCS&RDS nu percepe o taxa lunara pentru abonamentul de telefonie mobila si ofera fiecarui abonat, in custodie, pana la doua telefoane mobile 3G Huawei U120. Operatorul a inceput, in urma cu cateva zile, si o campanie de promovare a DigiMobil si pe posturile de televiziune.

Compania nu a oferit pana in prezent informatii privind numarul de clienti pe serviciul de telefonie mobila.

Conform companiei, pachetul de servicii care include acces la internet, televiziune prin cablu, telefonie fixa si mobila este disponibil incepand cu 45 de lei luna (inclusiv TVA).

Serviciile DigiMobil sunt disponibile in acest moment in doar opt orase din Romania, respectiv Oradea, Timisoara, Craiova, Targu-Mures, Pitesti, Iasi, Constanta si Bucuresti. Toti ceilalti patru operatori de telefonie mobila de pe piata locala acopera peste 90% din populatia Romaniei.

RCS&RDS este al doilea jucator de pe pietele de telefonie fixa, internet si cablu TV (CATV) din Romania si este cel mai mare furnizor de servicii de televiziune prin satelit de pe piata locala. Operatorul avea, conform ultimelor date comunicate de companie, peste 1 milion de clienti pe telefonia fixa, 1,15 milioane de clienti pe CATV, peste 500.000 de clienti pe serviciile internet si peste 510.000 pe televiziunea prin satelit.

Tarifele pentru convorbirile catre numerele de telefon fix sau mobil din reteaua RCS&RDS vor fi tarifate cu 0,01 euro/minut, tarif valabil si pentru mesajele text (SMS) catre numerele DigiMobil. Apelurile catre celelalte retele de telefonie mobila sunt tarifate cu 0,08 euro/minut, cu exceptia apelurilor catre Cosmote, care vor fi tarifate cu 0,10 euro pe minut. Apelurile catre Romtelecom si alte retele de telefonie fixa sunt taxate cu 0,02 euro pe minut, iar cele catre retelele de telefonie fixa din tarile UE cu 0,08 euro/minut.

Numerele de telefon DigiMobil au prefixul 0770. Compania este detinuta de omul de afaceri Zoltan Teszari si a inregistrat in 2006 afaceri de 221 mil. euro si un profit net de 35 mil. euro. RCS&RDS a intentionat sa se listeze la Londra in acest an, dar a anulat operatiunea, acuzand conditiile nefavorabile din piata. Operatorul isi va finanta extinderea retelei 3G si pe alte piete din regiune printr-un credit de 500 mil. dolari, aranjat de Citi si ING.