Va fi deschisa o pizzerie pe Luna

Apropo.ro / 05.09.2011, 12:08
Va fi deschisa o pizzerie pe Luna
Domino's Pizza, un lant de restaurante din Japonia, intentioneaza sa isi extinda afacerile in afara spatiului terestru, prin construirea unei pizzerii... pe Luna.

Lantul de restaurante Domino’s Pizza din Japonia si-a anuntat planurile de a deschide prima pizzerie pe Luna, dupa ce rivalul lor, Pizza Hut, a livrat, in 2001, pizza astronautilor de pe orbita Pamantului, din Statia Spatiala Internationala.

Maeda Corp a venit acum si cu planuri pentru cum o sa arate pizzeria Domino’s de pe Luna – sub forma de dom.

Compania estimeaza ca proiectul va costa 13,4 miliarde de lire sterline, din care 4.5 miliarde vor fi folositi pentru transportul materialelor de constructie si echipamentului de facut pizza, la bordul a 15 navete.

Va fi deschisa pizzerie pe Luna?

Pentru a reduce din pret, Domino’s va folosi depozitele minerale de pe Luna pentru a realiza betonul. Domul cu diametru de 26 m va avea doua etaje. Angajatii vor locui in anexe ale cladirii. Din pacate, inca nu se stie cand va fi deschis restaurantul.

Anticipam ca o sa traiasca multi oameni pe Luna, astronauti care o sa lucreze acolo si, la un moment dat, chiar cetateni ai Lunii”, a declarat purtatorul de cuvant al pizzeriei, Tomohide Matsunaga.

Japonezii sunt plini de idei. Anul trecut,subsidiara Domino’s Pizza din Japonia a creat jobul ideal pentru tineri fara experienta, care au implinit 18 ani. Lantul Domino’s Pizza a aniversat 25 de ani de la intrarea pe piata japoneza si a oferit unui norocos un salariu de 31.000 $ pentru a lucra o ora intr-o pizzerie.