Vă mai amintiți de Jordy, cel care cânta „Dur dur d’être bébé!”?

De: Carmen Ulian / 27.01.2015, 17:00
Vă mai amintiți de Jordy, cel care cânta
La patru ani și jumătate, francezul Jordy înnebunea o lumea întreagă cu hit-ul său "Dur dur d'être bébé!". Iată ce s-a mai întâmplat cu el între timp.

Jordy Claude Daniel Lemoine sau pe scurt Jordy Lemoine are astăzi 27 de ani, dar oamenii îl recunosc după piesa interpretată în copilărie pe când era de-o șchioapă. Este un muzician francez destul de cunoscut.

Jordy a intrat în Cartea Recordurilor ca cel mai tânăr interpret după ce a ocupat primul loc în mai multe topuri muzicale. Timp de 15 săptămâni piesa sa a fost No 1 în Franța, apoi și în alte state din Europa, precum și în afara ei – în Brazilia, Bolivia, Peru, Columbia, etc. Un artist internațional la numai patru ani și jumătate. „Dur dur d’être bébé!” a dat și numele primului său album lansat în 1992 și s-a vândut în peste 2 milioane de copii în întreaga lume. Al doilea album al său a fost întregistrat în SUA și s- a numit Potion Magique și a fost lansat în 1994.

În top Billboard Hot 100 a fost pe locul 58 ceea ce l-a făcut să primească titlul de cel mai tânăr interpret care a ajuns pe o asemenea poziție.

Jordy s-a născut în Saint-Germain-en-Laye, Yvelines, este fiul producătorului muzical Claude Lemoine.

Au urmat discuții în privința exploatării din considerente financiare a lui Jordy de către părinții săi. Un copil prea mic să fie un star muzical, dar și atracția principală a fermei familiei – La Ferme de Jordy. Afacerea s-a dovedit un fiaso, iar după ce afacerea a picat, guvernul francez a interzis muzica lui Jordy pe posturile de radio, televiziune dar și celelalte proiecte în care era implicat. În 1996 părinții săi au divorțat, iar el s-a întors la școală.

După aproape 10 ani de absență, Jordy a revenit pe micile ecrane în al doilea sezon al showului francez La Ferme Celebrites 2. A fost și marele câștigător al emisiunii la finalul acesteia, în 28 iunie 2005.

Câteva luni mai târziu, pe 28 februarie 2006, Jordy lansa primul său single după lunga sa absenză muzicală. Noul single s-a numit „Je t’apprendrai” și a început să cânte alături de turpa Jordy & the Dixies.

Jordy Lemoine a mai apărut în filmul Look Who’s Talking Now. Piesa pe care o interpretează artistul a fost compusă de tatăl său.