VACANŢĂ 2019: Top destinaţii pe care trebuie să le bifezi

De: Alexandra Necsoiu / 29.10.2018, 17:19
VACANŢĂ 2019: Top destinaţii pe care trebuie să le bifezi
Planificarea vacanţei perfecte necesită timp, iar pentru a fi una reuşită, nu trebuie să ai în vedere doar cazarea şi biletul de avion, ci şi sezonul în care alegi să pleci în următoarea destinaţie. Pentru 2019, destinaţiile exotice, extrem de călduroase se află pe lista favoritelor şi, cum fiecare an aduce o listă numeroasă cu locuri pe care musai trebuie să le vedem şi care devin un trend (acum un an, parcă toţi prietenii de pe Instagram au epuizat biletele către Croaţia), am pregătit câteva predicţii care vor face furori. Şi, cum nu ne-am putut limita doar la un TOP 3, iată 7 destinaţii pe care să le bifezi în anul 2019.

 

PONTA DELGADA, PORTUGALIA

 
În urmă cu câţiva ani, destinaţii precum Porto şi Lisabona erau în centrul atenţiei pentru iubitorii de călătorii, dar în anul 2019, Azores şi capitala sa, Ponta Delgada va cucerii inimile turiştilor. Aici se regăsesc numeroase muzee, fortăreţe şi construcţii care datează din secolul XVI, atracţii turistice care nu pot scăpa din vederea călătorilor. Îţi recomandăm ca această vacanţă să o plănuieşti pentru sezonul de primăvară/vară pentru a profita de temperaturi ideale, mai ales dacă vrei să ai parte şi de alte activităţi precum căţăratul sau mersul cu bicicleta pentru a admira peisaje care să te lase fără suflu. Să nu uităm de apele termale din Furnas Valley, lacul Lagoa do Fogo din craterul vulcanic şi Lacul Sete Cidades, unul dintre cele şapte minuni naturale ale Portugaliei.
 

KILIMANJARO, TANZANIA

 
Potrivit Booking.com, iubitorii de călătorii aleg ca destinaţie Tanzania. Şi pe bună dreptate: poţi vizita Muntele Kilimanjaro, cel mai înalt din Africa şi te poţi bucura şi de un safari sur la Serengeti dacă-ţi doreşti o vacanţă plină de aventuri.
 

MARRAKECH, MAROC

 
O vacanţă în Marrakech sigur va rămâne în inima ta, iar pentru a te bucura de ea la cote maxime, trebuie să îmbrăţişezi haosul din Oraşul Roşu. Cu un aer istoric eşti întâmpinat de oraşul medieval care datează încă din secolul XI. Lasă-te pierdută printre frumuseţile i culorile vibrante ale aleilor şi prin bazaruri şi nu pleca acasă fără un suvenir pe cinste. Pe lista obiectivelor turistice am putea include Moscheea Koutoubia şi Palatul Bahia. În lunile de vară, temperaturile pot fi brutale în temple aşa că, dacă plănuieşti o vacanţă în Maroc, îţi recomandăm perioadele Martie-Mai sau Septembrie-Noiembrie.
 

SÃO PAULO, BRAZILA

 
São Paulo este unul dintre cele mai mari şi mai aglomerate oraşe care ar trebui să se regăsească pe lista ta. Are peste 12 milioane de locuitori şi este unul dintre cele mai mari oraşe din America de Sud. Nu este o destinaţie în care să cauţi să te relaxezi, dar trebuie văzut pentru energia şi experienţele culturale cu care te încarcă. În general, turiştii se lasă cuceriţi de arta pe care o regăsesc, magazinele impresionante, restaurantele şi viaţa de noapte. Le-am putea asemăna cu nopţile petrecute în New York versus zilele de vară de pe plajele din Miami. Muzee de viztat? Desigur: Museu de Arte de São Paulo şi Museu de Arte Contemporânea din Parcul Ibirapuera.
 

PARIS, FRANŢA

 
Există un motiv pentru care tot auzim că ”Parisul este întotdeauna o idee bună”. Este una dintre cele mai populare destinaţii şi, în fiecare an, se regăseşte pe lista turiştilor din întreaga lume, fie că este vorba de luna de miere, vacanţa cu familia, city break, cu fiecare an devine tot mai popular. De la Turnul Eiffel, până la Louvre, în general, turiştii rămân impresionaţi de artă, cultură, istorie şi, nu în ultimul rând, mâncare. Ce ai putea face în 2019 în Paris? Bucură-te de un cocktail la Bar Josephine, de tratamentele de lux de la Institute Darphin sau de redeschiderea muzeului Albert-Khan şi impresionantele sale grădini. Sau, de ce nu, poţi cina la Arpège, aflat în topul 50 cele mai bune restaurante din lume.
 

BALI, INDONEZIA

 
Cu fiecare an, această destinaţie devine tot mai râvnită. Peisajele impresionante le oferă vizitatorilor oportunitatea de a explora şi de a se relaxa. De la templele fascinante, până la plajele care te fac să nu mai vrei să pleci, cu siguranţă te vei bucura de această destinaţie de vis.
 

VIENA, AUSTRIA

 
Oraş locuit de numeroşi artişti precum Mozart, Beethoven sau Gustav Klimt, Viena rămâne locul în care muzica, arta şi cultura se îmbină perfect. Capitala Austriei este cunoscută pentru fascinantele palate precum Schönbrunn şi Hofburg, dar şi pentru arhitectura din era barocă. Pentru o experienţă unică, alege această destinaţie în lunişe Ianuarie-Februarie.
 
Foto: Hepta
Tags: