Vacanta elevilor ar putea fi prelungita cu zece zile

De: Marian Andrei / 31.08.2009, 11:15
Vacanta elevilor ar putea fi prelungita cu zece zile
Aceasta este solutia luata in calcul de sindicatele din invatamant pentru a respecta economiile bugetare impuse

Zece zile suplimentare de vacanta pentru elevi! Decizia ar putea fi luata maine in cadrul discutiilor pe care ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, le va purta cu federatiile sindicale din invatamant pentru a stabili planul de masuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare.

"Ar fi cea mai buna varianta. Decat sa luam zece zile de concediu fara plata in timpul anului scolar, mai bine sa amanam inceperea cursurilor. Macar copiii sa aiba ceva de castigat din asta, iar materia ar fi mai usor de recuperat decat daca am intrerupe orele la mijlocul semestrului. Asteptam sa vedem ce ne va spune ministrul Educatiei si vom discuta aceasta idee cu restul colegilor. Oricum, nu ne poate obliga nimeni sa muncim fara bani”, a declarat Constantin Ciosu, secretarul general al Federatiei Educatiei Nationale.

Ministrul Educatiei nu agreeaza, insa, ideea amanarii noului an scolar, precizand pentru Gandul ca decizia cu privire la masurile ce vor fi luate pentru reducerea cheltuielilor va fi luata marti: "Nu optez pentru varianta prelungirii vacantei si nici nu cred ca e obligatoriu ca profesorii sa intre in cele zece zile de concediu fara plata. O data pierdute orele de la clasa sunt foarte greu de recuperat",

Citeste mai mult despre eventualitatea amanarii inceperii anului scolar, in Gandul.