Vacanță în igloo, în Finlanda (Poze)

Apropo.ro / 25.03.2015, 10:00
Te-ai întrebat vreodată cum ar fi să îți petreci vacanța într-un igloo din Laponia, unde găsești zapadă și priveliști de basm?

Acest loc exista in Finlanda, dupa Cercul Polar de Nord (Laponia finlandeza). Este vorba de un „orasel” (Kakslauttanen Hotel & Igloo Village) construit intr-un complex turistic alaturi de cabane, vile si hoteluri.

Igloo Village Kakslauttanen

Igloo-urile din geata, de la departare

Igloo Village Kakslauttanen ofera turistilor posibilitatea sa experimenteze lucruri inedite. Igloo-ul este realizat din sticla (sau gheata), astfel ca noptile sunt de neuitat. Sa nu uitam de aurora boreala. Turistii au parte aici si de o sauna cu fum, la cerere.

In zona sunt 20 de igloo-uri cu o capacitate de 60 de paturi si un restaurant pentru aproape 150 de persoane. Igloo Village este deschis publicului anual, din decembrie-ianuarie si pana cand vremea permite.

Igloo Village Kakslauttanen

Igloo de sticla

Nimic nu se compara cu experienta unui somn intr-un igloo de sticla, inconjurat de multa zapada si luminite de la igloo-urile vecine. Sacul de dormit este la loc de cinste in igloo-ul de gheata.

Temperatura in interior este situata undeva intre -3 si -6 grade Celsius, in timp ce afara temperaturile ajung si pana la -32 de grade.

Igloo Village Kakslauttanen

Pe inserat…

De retinut este faptul ca geamurile sunt tratate astfel incat sa nu inghete, pentru a permite tot confortul turistilor. Fiecare igloo este dotat cu toaleta si paturi de lux, pentru maxim doua persoane.

Cum locatia este de vis, aici au loc chiar si nunti, dar si expozitii cu sculpturi in gheata.