Vacanţă prelungită în 2019: Cum să ai 35 de zile libere cu nouă zile de concediu

De: Cristiana Trifu / 07.01.2019, 11:21
Vacanţă prelungită în 2019: Cum să ai 35 de zile libere cu nouă zile de concediu
Anul 2019 aduce 13 zile libere legale, în afara primelor două zile din ianuarie, dintre care opt sunt în timpul săptămânii. Iată cum poţi beneficia de 35 de zile de vacanţă cu doar nouă zile de concediu, alături de recomandări despre destinaţiile pe care le-ai putea vizita.

Conform specialiştilor momondo.ro, pregătirea unui calendar în care adaugi zile naţionale libere, weekenduri şi zile de concediu te poate ajuta să te gândeşti mai uşor la planurile tale de călătorie în 2019 şi, ulterior, să le pui în practică fiind mai orientat în ceea ce priveşte destinaţia, costurile, perioada de vacanţă.

Finele lui ianuarie în Tenerife

Zilele libere: 24 ianuarie (joi) – Ziua Unirii Principatelor Române

Când să pleci în vacanţă: 24 – 27 ianuarie (joi-duminică)

Câte zile de concediu trebuie să-ţi iei: 1

Două mituri se învârt în jurul acestei insule: faptul că Tenerife e sinonim cu sezonul estival şi că te duce cu gândul la cocktailuri cu umbreluţă şi miros de cremă de plajă. Cu o medie de 17°C în miezul iernii, Tenerife e tot ce trebuie pentru plimbări sau excursii de-a lungul coastei, unde vei găsi destul de puţini turişti. Vizitează Parcul Naţional Teide şi află de ce intrarea acestuia cunoaşte anual trei milioane de suflete. Străbate apoi la pas „caminos reales”, drumuri croite de strămoşii guanche cu secole în urmă – şi înfruptă-te din bunătăţi marine, cartofi pregătiţi în fel şi chip, arepas şi vinuri bune de mama focului.

Când deja miroase a primăvară dă fuga în Barcelona

Zilele libere: 26 aprilie (vineri), 28 – 29 aprilie (duminică, luni), 1 mai (marţi) – Vinerea Mare, Paştele, Ziua Muncii

Când să pleci în vacanţă: 26 aprilie – 5 mai (vineri – duminică)

Câte zile libere trebuie să-ţi iei: 2

Anul acesta este de aşa natură gândit încât, dacă pui cap la cap Vinerea Mare, Paştele, Ziua Muncii şi îţi mai rupi două zile de concediu plătit, ies la socoteală nu mai puţin de 10 zile de călătorii.

Şi dacă alegi să mergi la Barcelona, acesta e momentul în care simţi că a venit vara – începi să umbli deja la hainele cu bretele, scoţi sandalele şi ai nevoie de o cremă de plajă. Cum ai putea să nu sorbi din priviri minunile arhitecturale gaudiene şi să nu apreciezi fiecare bob de orez dintr-o farfurie de paella când tocmai ai ieşit oficial din tot ce aducea a frig, ploi şi nori pe cer?

Debutul verii şi ziua copilului, sărbătorite în Paris

Zilele libere: 1 iunie (sâmbătă) –  Ziua Copilului

Când să pleci în vacanţă: 1 – 3 iunie (sâmbătă-duminică)

Câte zilele de concediu trebuie să-ţi iei: 1

În general, cam după fiecare iarnă în care am îngheţat de frig, aşteptăm vacanţele de vară aşa cum o focă ar aştepta o bucată de peşte crud. Iar încântarea pe care o simţi poate fi atât de pură şi puternică, asemenea unui copil. O călătorie la Paris te poate transpune în „la vie en rose”, ca apoi să te întorci acasă sau la birou cu un „Bonjour”, aşa cum l-ai tot auzit pe străzile pariziene.

Rusaliile în Amsterdam

Zilele libere: 16, 17 iunie (duminică, luni) –  Rusaliile

Când să pleci în vacanţă: 15 – 17 iunie (sâmbătă-luni)

Câte zilele de concediu trebuie să-ţi iei: 0

Jumătatea lui iunie şi Rusaliile sunt o bună perioadă de încălzire pentru vacanţa de vară pe care o plănuieşti. Ai trei zile să ajungi la aeroport, să iei avionul cu direcţia Amsterdam, să descoperi cât de multe încap în răstimpul acestui weekend prelungit şi să te întorci acasă, cu gândul la următoarea călătorie. Este uşor să te pierzi prin centrul oraşului Amsterdam, îngrămădit de canale, dar asta este parte din frumuseţea lui. Explorează universul ascuns în buticuri, restaurantele cu meniuri delicioase şi galeriile de top. Închiriază o bicicletă şi alătură-te mulţimii care traversează străzile capitalei olandeze sau închiriază o barcă şi navighează pe canale. Asigură-te că descoperi, bineînţeles, şi berea artizanală.

Luna lui Cuptor în Berlin

Ziua liberă: 15 august (joi) – Adormirea Maicii Domnului

Când să pleci în vacanţă: 15 – 18 august (joi – duminică)

Câte zile de concediu trebuie să-ţi iei: 1

Vacanţa de vară e sfântă, aşa că o zi de concediu plătit nu-i nici pe departe vreo extravaganţă, dar ocupă-te de asta din timp. Adună-ţi gaşca porniţi spre către capitala Germaniei. Berea, cârnaţii, petrecerile, arta sunt la ele acasă.

Finele lui noiembrie în Sankt Petersburg

Zile libere: 30 noiembrie (sâmbătă) – Sfântul Andrei, 1 decembrie (duminică) – Ziua Naţională a României

Când să pleci în vacanţă: 29 noiembrie – 1 decembrie (vineri – duminică)

Câte zile de concediu trebuie să-ţi iei: 1

Nu e loc mai potrivit de unde să-ţi iei rămas bun de la toamnă decât Sankt Petersburg. Adesea numit „fereastra către Europa”, această alternativă la Moscova îţi va lăsa o impresie puternică în suflet.

Un Crăciun londonez

Zile libere: 25 decembrie (miercuri) – Prima Zi de Crăciun, 26 decembrie (joi) – A Doua Zi de Crăciun Când să pleci în vacanţă: 21 -29 decembrie (sâmbătă – duminică)

Câte zile de concediu trebuie să-ţi iei: 3

Poate nici nu-ţi vine să crezi acum că următorul decembrie o să vină vreodată, dar stai să vezi cum alunecă de iute şi graţios timpul. Tu i-o poţi lua înainte şi planifica o călătorie la Londra, unde înţelegi sensul cârnaţilor cu fasole la micul dejun, al opririlor în faţa Palatului Buckingham când gărzile defilează, al vizitelor la muzee sau al plimbărilor la pas prin parcuri.