Vacanta Vacantei mari

Apropo.ro / 27.05.2002, 14:08
Vacanta Vacantei mari
Dupa ce au urcat (si au ramas) pe podium (conform audienselor) cu emisiunile "Vacanta mare" si "Rîdeti cu oameni ca noi", producatorii Mugur Mihaescu si Radu Pietreanu nu-si iau vacanta. Pentru apropiata perioada estivala, cei doi îsi propun sa tina cursuri pe litoral si sa se uite fix la cotele


Dupa ce au urcat (si au ramas) pe podium (conform audienselor) cu emisiunile „Vacanta mare” si „Rîdeti cu oameni ca noi”, producatorii Mugur Mihaescu si Radu Pietreanu nu-si iau vacanta. Pentru apropiata perioada estivala, cei doi îsi propun sa tina cursuri pe litoral si sa se uite fix la cotele de audienta. Pentru relaxare si refacerea fortelor!

Mugur Mihaescu
Scoala fara taxe, profesori cu ghilimele

– Emisiunile produse de voi se afla la final. În acest timp, „Vacanta mare” a luat locul întîi si imediat dupa ea s-a pozitionat „Rîdeti cu oameni ca noi”.

Mi se pare corect! „Vacanta mare” are mai mulți ani în spate si se adreseaza unui public mai larg. „Rîdeti cu oameni ca noi” a fost un test, se ducea spre un segment de public foarte educat. Dar, din cauza celor doua emisiuni nu mai avem noapte, nu mai avem zi. De aceea, din toamna ne vom axa pe o singura emisiune care se va numi „Vacanța mare la PRO TV” si care va avea o ora si jumatate. Acolo vor fi personaje ca Leana si Costel, boierul Moflea, Voda, iar momentele vor fi structurate pe tiparul emisiunii „Rîdeti cu oameni ca noi”. Încercam sa facem ceea ce stim sa facem si sa ne meritam pîinea pe care o cîstigam. Asta nu se poate face decît prin munca si seriozitate, chiar daca e vorba de umor.

– Ați avut sapte concurenti la „Rîdeti cu oameni ca noi”. Crezi ca i-ati scolit suficient ca sa aiba proiecte proprii?

Nu scolesti dintr-o data un om cu talent. Perioada lor de studii trebuie sa mai dureze trei-patru ani ca sa iasa actori buni de comedie. Noi încercam sa ne ținem de promisiune si sa-i trimitem într-o scoala de comedie, la mare. Depinde însa de firmele care vor fi interesate sa sponsorizeze acest proiect. Efectele acestei scoli de comedie (care va avea locatia în statiunea Jupiter, la hotel California) se vor vedea peste un an si ceva. Asa vom putea sa-i distribuim nu numai în cadrul emisiunilor „Vacanta mare”, ci si în alte productii.

– În cadrul scolii o sa filmati – ca sa vada si publicul materialele respective?

Nu. E doar o scoala fara taxe. O sa fim profesori cu ghilimele, adica doar o sa le împartasim „memorii” din experienta noastra: 12 ani pe scena înainte de venirea la PRO TV.

– Cînd o sa vedem filmul cu voi, care s-a turnat anul trecut?

Acum este dat negativul la taiere. A intrat deci pe ultima linie. Daca stiu eu bine, lansarea va fi în curînd. Ne-am gîndit sa lansam filmul si la mare, sa fie ca un spectacol Vacanta mare pe litoral. Apoi sa facem un turneu prin țara. Dar nu e ceva batut în cuie. Mai întîi, vrem sa luam o pauza dupa productiile pentru televiziune. Am urcat pe podium cu doua emisiuni, deci parasim onorabil competitia audientelor.

Mugur: „Actorii din „Rîdeti cu oameni ca noi” sînt extrem de atasati de noi. De exemplu, Anca, fata cu dintii aia…. Fata cu dinti, mai simplu. Am scris la misto pe ecran ca e data afara. A plîns toata ziua, chiar si-a pocnit masina de nervi. Ca s-o calmam, i-am spus: „Cum sa te dam, fata, pe tine afara, ca doar ai fata de comedie!?””

Mugur: „Din perspectiva noastra, ca scenaristi, am parodiat a mia parte din ceea ce se poate parodia în țara asta. Un episod s-ar putea naste, spre exemplu, si dintr-un interviu pentru PRO TV Magazin. Vine o reporterita si apare Leana care se înfige cu mîinile în capul ei si zice ca e cotohîrla si ca se ia de barbata-su. Sau „Ce cauti cu aparatul asta de ras (n.n. era vorba despre reportofon) cînd eu sînt femeie?” Deci, cum ziceam, doar faci un pas si gasesti un subiect!”

Radu Pietreanu
Despre concursurile „aranjate”

– O sa mai încercati sa faceti concursuri umoristice?

Sînt sigur ca toata lumea a pus botul ca „Rîdeti cu oameni ca noi” e un concurs de umor. Nu-i adevarat; i-am pacalit timp de 12 emisiuni, trei luni de zile. A fost o colaborare cu cîtiva baieti si fete. Cunosteam din tara si din întîmplarile de la televizor ca toate concursurile sînt aranjate. Dar aranjate într-un mod urît. La noi, a fost „aranjat” într-un mod frumos, sa creada lumea ca e concurs. De fapt, a fost un spectacol cu 20 de persoane: noi treisprezece si sapte concurenți.

– În pielea carui personaj ati mai vrea sa intrati?

Mai avem înca 22 si ceva de milioane de parodiat. Pe cei de pîna acum i-am ales întîmplator. Întîmplator, unul dintre „subiecti”- nu dau nume – mi-a zis cu gura pîna la urechi ca e bucuros! Tocmai îsi daduse seama ca nu e un nimeni.

– Care e diferența, pentru cel care face textele, între „Vacanța mare” si cealalta emisiune?

Nici una. Am încercat cu ambele emisiuni sa-i dam omului ce-i place. Ca un bucatar care azi face peste, mîine friptura. Daca auzim în continuare zvonuri ca publicul vrea Leana si Costel, asta o sa-i dam… si tot asa. Cît despre film, stii cum zice femeia: „Daca reusesc sa-l nasc pe asta, nu-mi mai trebuie urmatorul copil”. Asa se trezesc cu sapte-opt plozi!

– Unde o sa plecati în vacanta?

Care vacanta? Cînd terminam filmarile, ne apucam de scris; cînd terminam scrisul, ne apucam de filmari. Vacanta n-avem. Aveti voi Vacanta mare! Ca si copiii. Vara, cînd nu se duc trei luni la scoala, muncesc pentru ei organizatorii de tabere, bucataresele si altii dintr-astia.

– Atunci, pîna la noua emisiune din toamna, cum o sa va încarcati bateriile?

Ne uitam fix la cotele de audienta.

Andreea Groza

Sursa: PRO TV Magazin

Tags: