Vacaroiu: Informațiile despre intervenția lu Poncelet sunt fabulații

Apropo.ro / 06.06.2007, 14:26
Vacaroiu: Informațiile despre intervenția lu Poncelet sunt fabulații
Președintele Senatului Nicolae Vacaroiu a calificat, miercuri, drept fabulații informațiile referitoare la intervenția omologului sau francez Christian Poncelet în favoarea deschiderii unui magazin Carrefour în România, precizând ca nu a avut întâlniri private cu

Președintele Senatului Nicolae Vacaroiu a calificat, miercuri, drept fabulații informațiile referitoare la intervenția omologului sau francez Christian Poncelet în favoarea deschiderii unui magazin Carrefour în România, precizând ca nu a avut întâlniri private cu acesta.

„Este o fabulație. Într-o vizita oficiala nu discuți așa ceva. Nu am avut nicio întâlnire separata cu prilejul ultimei întâlniri cu domnul Poncelet. Am fost cu toata delegația și nu era cazul”, a negat Vacaroiu informațiile referitoare la intervenția președintelui Senatului francez în favoarea deschiderii unui magazin Carrefour în România.

„Nu exista nicio implicare și nicio intervenție a domnului Poncelet la mine pentru Carrefour, pentru a face în România ce? Carrefour e prezent de foarte mult timp, își deschide noi sedii și nu vad rostul”, a spus Vacaroiu.

Potrivit președintelui Senatului, Carrefour este un concern îndeajuns de mare, încât, peste tot în lume, inclusiv în România, „este invitat” sa deschida magazine.

„De ce are avea nevoie Carrefour de pila cuiva, sau de intervenții? Este de neconceput, dupa parerea mea. Din câte știu, toate orașele din România se bat sa aduca pe teritoriul lor fie Metro, fie Carrefour, complexe mari, care duc la alt nivel de civilizație”, a susținut Vacaroiu.

Întrebat daca a avut vreo discuție pe subiectul Carrefour cu unul dintre consilierii lui Poncelet, el a spus: „Nu. Când ma duc în vizita oficiala, nu ma cobor la nivelul unul consilier”.

Saptamânalul Le Canard Enchainee, preluat de cotidianul Le Figaro, a relatat ca președintele Senatului francez Christian Poncelet ar fi intervenit în repetate rânduri în favoarea omului de afaceri francez Jean-Claude Bertoldi pentru a obține contracte publice în Franța și în strainatate în schimbul unor comisioane. Potrivit aceleiași surse, Poncelet s-ar fi întâlnit în 15 februarie, cu omologul sau român, Nicolae Vacaroiu, la cererea lui Bertoldi, cu scopul de a facilita deschiderea unui magazin Carrefour în România.

Senatorul PNL Norica Nicolai, care l-a însoțit pe Vacaroiu în vizita în Franța, a declarat, miercuri, ca nu știe sa fi avut loc discuții, în cadrul întâlnirilor avute în Franța, care sa fi vizat promovarea sau susținerea unei firme franceze în România.

„Am facut parte din acea delegație care a sarbatorit relațiile dintre Senatul francez și cel român, fiind instituția franceza care a marcat aderarea României la UE. Atunci am fost mai mulți senatori și nu au fost niciun fel de discuții private cu domnul Christian Poncelet. Din contra, domnia sa a fost însoțit de o serie de senatori francezi, membrii grupului de prietenie Franța-România, de staff-ul tehnic și de staff-ul nostru tehnic”, a precizat Norica Nicolai.

Senatorul PNL a infirmat ideea ca ar fi existat discuții, în cadrul acestor întâlniri dintre cele doua delegații, care sa fi vizat susținerea vreunei firme românești sau straine și a ținut sa menționeze ca din acea delegație nu au facut parte oameni de afaceri români.

„Nu cunosc despre astfel de discuții care sa fi vizat promovarea sau susținerea unei firme franceze pe teritoriul româniei. Categoric, la toate discuțiile care s-au purtat, atât cele oficiale cât și cele cu ocazia unei mese care a fost organizata de președintele Senatului francez, discuțiile nu au vizat firme românești sau straine”, a afirmat Norica Nicolai.

Aceasta a mai aratat ca, pe tot parcursul întâlnirii, președintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a purtat în permanența discuțiile cu omologul sau francez, Christian Poncelet, prin intermediul interpretului.

„În plus, nu cunosc ca, în programul acelei delegații, sa fi fost vreo întâlnire privata. Domnul Vacaroiu a fost însoțit tot timpul de cei doi senatori, Aristide Roibu și de mine”, a mai menționat senatorul liberal.

Mediafax