Val Kilmer este vedeta unui documentar despre viața sa

De: Loredana Toma / 28.05.2021, 15:18

Actorul Val Kilmer este vedeta unui documentar intitulat “Val”, despre viața și cariera sa, produs pentru studiourile Amazon. Noul film, regizat de Leo Scott și Ting Poo, include, pe lângă interviuri cu actorul, materiale din culise oferite chiar de Kilmer. Filmul este produs de compania A24.

Pe lângă apariția din acest documentar, Kilmer – a cărui cariera a inclus roluri variate, de la cel din „Batman” la legenda rock Jim Morrison – va mai putea fi urmărit în următoarea superproducție “Top Gun: Maverick”. 

Val Kilmer: “Mereu m-am gândit că proiectul ar putea eșua”

“Cel puțin o dată pe zi, de mulți ani, îmi trece prin minte acest gând dulce-amărui că există o mie de motive pentru care acest proiect ar fi putut eșua”, a precizat Kilmer pentru publicația The Hollywood Reporter. “Cum ar putea să arate un film despre un om care s-a filmat singur, câteodată chiar zilnic, ani la rândul? Este de neimaginat că acest film ar fi putut să vadă lumina zilei fără ajutorul prietenilor mei dragi Leo și Ting și fără ajutorul producătorilor parteneri”, a mai spus actorul. “Filmul înseamnă multe și obositoare ore de montaj și emoții imense, pe care abia aștept să le împart cu voi”, a încheiat Kilmer.

Există zvonuri potrivit cărora filmul ar putea avea premiera la Festivalul de la Cannes, din această vară, a cărui selecție oficială va fi anunțată săptămâna viitoare.

Kilmer este unul dintre cei mai nestatornici actori de la Hollywood.  După ce și-a început cariera pe scena de teatru, a devenit foarte cunoscut cu rolurile din filmele “Top Gun”, “The Doors” și “Batman Forever”. Un rol memorabil l-a avut și în producția “Tombstone”. În ultimii ani, o luptă cu un cancer la gât i-a dat mari bătăi de cap, iar o operație pe trahee i-a afectat serios vocea. De altfel, Kilmer a povestit despre chinurile prin care a trecut din cauza bolii în cartea sa de memorii, “I’m Your Huckleberry: A Memoir”, pe care a lansat-o în 2020.