Val suspect de sinucideri în rândul bancherilor lumii

De: Marian Andrei / 27.02.2014, 11:30
Val suspect de sinucideri în rândul bancherilor lumii
Adepții teoriei conspirației au "material de lucru" berechet după ce de la începutul anului au avut loc nu mai puțin de nouă decese în rândul unor bancheri de top din lume.

Ultimul deces (de până acum) este cel al lui James Stuart Jr., fost CEO al Băncii Naționale a Comerțului din Statele Unite, găsit mort la reședința sa în dimineața zilei de 19 februarie. Purtătorul de cuvânt al familiei nu a comunicat cauzele morții sale.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Moartea lui Stuart este cea de-a noua produsă într-o perioadă foarte scurtă de timp în rândul unor bancheri de top din lume. Ce este mai ciudat este că majoritatea s-au „sinucis” iar despre cei care au murit „natural”, împrejurările decesului sunt menținute în mister.

Acest număr mare de decese par a confirma că ceva se întâmplă în lumea finanțelor. O posibilă explicație este dată pe un site, autorul articolului, care prevestește și mai multe decese, afirmând că sursele sale i-au confirmat că în băncile americane nu mai există „niciun pic de metal galben”, aurul fiind „luat” de China și alte țări din sud-estul Asiei.

1 – William Broeksmit, în vârstă de 58 de ani, fostul director executiv senior la Deutsche Bank AG, a fost găsit mort în locuința sa din centrul Londrei, în urma unei sinucideri, pe 26 ianuarie.

2 – Karl Slym, în vârstă de 51 ani, managing director la Tata Motors, a fost găsit mort la etajul al patrulea al hotelului Shangri-La din Bangkok, pe 27 ianuarie.

3 – Gabriel Magee, în vârstă de 39 de ani, angajat JP Morgan, a murit după ce a căzut de pe acoperișul sediului JP Morgan European de la Londra, la 27 ianuarie.

4 – Mike Dueker, in varsta de 50 de ani, economist-sef la o banca de investitii din SUA a fost găsit aproape mort în apropiere de podul Tacoma Narrows din statul Washington.

5 – Richard Talley, de 57 de ani, fondatorul  American Title Services din Centennial, Colorado, a fost găsit mort la începutul acestei luni după ce s-a împușcat cu un pistol de capsat.

6 – Tim Dickenson, director de comunicare la Swiss Re AG, a murit, de asemenea, luna trecuta, circumstanțele morții sale fiind încă necunoscute .

7 – Ryan Henry Crane, în vârstă de 37 de ani, director executiv la JP Morgan a murit într-o presupusă sinucidere în urmă cu câteva săptămâni. În afară de necrologul în care se spunea că s-a sinucis, nu a fost făcut public niciun amănunt al decesului.

8 – Li Junjie, un bancher în vârstă de 33 de ani din Hong Kong a sărit de pe sediul JP Morgan din Hong Kong, în această săptămână.

9 – James Stuart Jr, fostCEO al Băncii Naționale a Comerțului moare brusc, în Arizona, fără a fi oferită nicio explicație.