Valentine’s Day de București: petreceri, cadouri, teatru și carți

Apropo.ro / 14.02.2006, 10:05
Valentine's Day de București: petreceri, cadouri, teatru și carți
Oferta pentru amorezii bucureșteni amatori de Valentine's Day - Ziua Îndragostiților este, anul acesta, mai variata ca niciodata, tot mai mulți afaceriști sesizând potențialul acestei sarbatori "de import": petreceri pâna în zori, concerte, filme de dragoste și chiar

Oferta pentru amorezii bucureșteni amatori de Valentine’s Day – Ziua Îndragostiților este, anul acesta, mai variata ca niciodata, tot mai mulți afaceriști sesizând potențialul acestei sarbatori „de import”: petreceri pâna în zori, concerte, filme de dragoste și chiar carți potrivite.

Cluburile bucureștene se anunța a fi pline, pe 14 februarie, deoarece îndragostiților li s-au pregatit surprize de tot felul. În diverse locații, toate asortate cu inimioare roșii, aceștia vor participa la concursuri de sarutat, karaoke în duet și vor primi din partea casei bauturi gratuite. În Underworld, Valentine’s Day este sinonim cu „Ballentines Day”, sau Ziua îndragostiților bețivi, iar toate bauturile de la bar vor avea prețuri promoționale. El Comandante celebreaza dragostea în felul propriu „Viva el Amor!”, iar Stuf Vama Veche va oferi cadouri pentru cel mai frumos cuplu de îndragostiți, precum și pentru cel mai lung sarut. Concursuri asemanatoare vor avea loc și în Terminus Pub și Dangerous Club.

Îndragostiții vor avea parte de surprize și în Twice, unde vor primi prajituri cu ravaș și „love-shot-uri”. În clubul La Scena, „porumbeii” vor avea parte de tratații „afrodisiace”: mâncare cu țelina și bauturi cu mirodenii.

Mai nonconformiști, cei de la Club A pastreaza tradiția inaugurata acum cinci ani și continua seria Anti-Valentine’s Day. Petrecerea va fi susținuta de un concert Țapinarii și va oferi o alternativa la „la sirop și telenovele”, special pentru cei care s-au saturat de romantism și dulcegarii.

Daca cuplurile aleg sa își petreaca ziua la cinematograf, au ocazia sa câștige excursii romantice în Europa. Hollywood Multiplex trimite îndragosțiții la Viena, iar Movieplex la Roma.

Tot de Valentine’s Day, Voltaj va cânta pentru cei ce se iubesc, în Piața Charles de Gaulle, începând cu ora 19.00. În premiera, acest concert va putea fi urmarit live pe telefonul mobil.

Un alt eveniment special dedicat celor celor îndragostiți este spectacolul „Cu nimeni nu te-aș înlocui”, susținut de Direcția 5, trupa cunoscuta pentru versurile foarte dragastoase. Recitalul va avea loc, însa, la câteva zile dupa Ziua Îndragostiților, pe 17 februarie, la Sala Palatului.

Perechile de îndragostiți pot petrece ziua de Valentine’s Day și la teatru, ArCuB prezentând, special pentru acesta zi, premiera oficiala a piesei „Ușa”, de Matei Vișniec, în regia lui Alice Barb.

Mai rezistent, Teatrul Masca sarbatorește Ziua Îndragostiților timp de zece zile, începând cu 14 februarie, cu muzica, spectacole de teatru și moda. Manifestarea, intitulata „De la ValentineÂ’s la Dragobete”, va debuta marți, când cuplurile își pot pecetlui iubirea prinzând în gardul teatrului din cartierul Militari doua lacate ale caror chei vor fi pierdute pentru veșnicie

Un eveniment cu totul diferit este cel de la Plaza România, unde oamenii sunt așteptați sa vina, luni, îmbracați în roșu la Red Hot Party. Organizatorii pregatesc vin roșu și inimi de ciocolata, o parada de moda, Flamningo Girls și l-au cooptat pe DJ Electric Brother pentru a încinge atmosfera.

Anul acesta nici editurile nu se mai feresc de sarbatoarea îndragostiților. Unele au facut reduceri de preț sau au reamintit cititorilor titluri „de îndragostire”.

Editura Trei, de pilda, face rabat de 30% la „Ghidul îndragostitului” de Claude Marc Aubry, un fel de busola pentru cel care se aventureaza într-o idila, oferita de un psihoterapeut, scriitor și animator de grupuri de dezvoltare personala.

La rândul sau, Editura Paralela 45 și-a promovat, sub genericul „(Re)Îndragostește-te citind!”, titlurile din colecțiile „Biblioteca erotica” și „Perechi celebre”. Prima reprezinta o monografie a iubirii cu tot ceea ce implica sentimentul cu pricina: pasiune, obsesie, experiențe sexuale, voyeurism, fericire, incertitudini, piedici de tot felul (sociale, religioase), tradare, violența. Cea de-a doua prezinta cele mai cunoscute povești de iubire, ale unor cupluri precum Marilyn Monroe & Arthur Miller, John & Jacqueline Kennedy, John Lennon & Yoko Ono, Ingrid Bergman & Roberto Rossellini.

Palatul Șuțu va regasi atmosfera romantica, de secol XIX, cu un bal caritabil organizat marți seara. Potrivit organizatorilor, Orchestra Radio va interpreta muzica specifica acelei epoci, în timp ce dansatori profesioniști de la Clubul de Dans „Mihai Petre” vor încuraja invitații sa se lase în voia ritmurilor tango, vals, samba. Printr-o licitație se vor strânge fonduri pentru doua organizații care ajuta copiii cu nevoi speciale. Biletele la ValentineÂ’s Day Ball costa 65 euro de persoana.

În încercarea de a ține piept atacului „Valentine’s Day” și pentru a aduce aminte ca și românii au o sarbatoare a iubirii, Muzeul Satului va sarbatori Dragobetele, pe 25 februarie. Atunci, între 12.00 și 17.00, vor avea loc spectacole susținute de ansambluri și formații folclorice din țara, medalioane folclorice, recitaluri de muzica ușoara, concursuri cu premii, lansari de CD-uri și carți. Mediafax