Valentine’s Day: Ghid de supravietuire

Apropo.ro / 13.02.2009, 12:00
Importata sau neimportata, comerciala sau nu, acesta aniversare a indragostitilor ne da in fiecare an de furca.

Esti ingrijorat/a in legatura cu ceea ce o sa faci sau o sa spui de Valentine’s Day ?

Importata sau neimportata, comerciala sau nu, acesta aniversare a indragostitilor ne da in fiecare an de furca.

Mai jos veti gasi cateva sfaturi utile care va vor ghida in jungla itelor amoroase starnite de acesta zi. Valabila pentru doamne, dar si pentru domni…

Pentru evitarea confesiunilor amoroase nedorite

Pentru cei care au deja un partener, Valentine’s Day reinvie discutii sau frustrari legate de sentimente nemarturisite sau mai rau…neexistente.

Pentru a evita asemenea situatii neplacute, in care fie vei fi fortat sa exagerezi cu aprecierile sau sa-ti musti limba, exista solutii. Evita cluburile cu muzica veche, restaurantele silentioase, pub-urile cu muzica in surdina, in general, atmosfera care impinge catre marturisiri intime.

Pentru a atrage partenerului in alte directii, dati-va intalnire in locuri zgomotoase sau spectaculoase ca design. Profita de orice efect exterior care ar putea sa-i atraga atentia de la discutiile serioase.

De altfel, este preferabil sa nu stati fata in fata, ci mai degraba alaturi. Vei evita in mare parte contactul vizual si crearea unui atmosfere mai intime decat ti-ai dori sa fie.

Cea mai scurta cale spre dezastru…

…este sa alegeti locuri recunoscute ca fiind "cuiburi ale dragostei", pentru simplul motiv ca alegerea unui cadru prea romantic creaza un efect contrar. Daca alegeti Venetia pentru a celebra Valentine’s Day este destul de probabil sa va simtiti sufocati de imbulzeala de indragostiti romantici.

Atunci cand asteptarile sunt mari si dezamagirile sunt pe masura. Daca doresti sa iti surprinzi partenerul alege o locatie inedita sau… savurati o ciocolata si o sticla de vin sub clar de luna. Lasati lucrurile sa vina de la sine.

Fa complimente inedite

Aniversarea zilei indragostitilor este un cliseu in sine, dar daca vrei sa iti surprinzi partenerul cu alte fraze decat cele standard, incearca o personalizare a declaratiilor de dragoste. Mentine totusi linia de simplitate si uita de hiperbole si exagerari.

Cheia succesului? O conversatie relaxata

In privinta conversatiei, lucrurile devin incurcate chiar si cand este vorba despre un partener de durata. Lasa la o parte propria persoana si concentreaza-te asupra persoanei iubite. Fa-o sa se simta cea mai importanta din incapere.

Cea mai scurta cale catre o conversatie intriganta este abordarea unuia dintre subiectele preferate ale partenerului. Acesta se va angaja in discutie cu un entuziasm care va va creste cu siguranta punctajul.

Flirteaza !

Ce daca ai intalnire cu partenerul tau de viata sau cu logodnicul/a? Flirtul este sarea si piperul oricarei relatii, asa ca incearca sa uiti pentru moment ca v-ati trezit in aceleasi pat. Nu te jena sa flirtezi, sa faci complimete sau aluzii sexuale asa cum faceai la a doua intalnire.

Tot pe aceeasi linie, insa cu o implicare mai mare, este aplicarea unor scenarii. Jucati-va ! Prefaceti-va ca va intalniti oficial pentru prima data sau creati personaje si jucati-le pana la capat. Avantajul in a fi propriul scenarist este ca esti singurul care decide asupra finalului.

Cel mai bun afrodisiac…

…este rasul. Nu uita sa condimentezi conversatia cu glumite, bancuri, analogii cu alte intamplari haioase. Un rol-cheie il joaca apropierea fizica. Gesturile tandre vor intregi atmosfera destinsa si vor crea un sentiment de apropiere, destindere si confort.

Happy Valentine’s Day ? Nu. Happy Valentine’s life…

Sursa Foto: warofthering.net, flickr.com, images1.fanpop.com